Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
KÉK HÍREK

Amerikai katonának adta ki magát az internetes csaló

Pápai Rendőrkapitányság | 2022.05.02.

A pápai rendőrök óvatosságra intik az interneten ismerkedőket.

A Pápa-környéki sértett 2022. április 29-én értesítette a rendőrséget arról, hogy 2021 őszén az egyik internetes alkalmazáson keresztül megismerkedett egy férfivel, aki háborús övezetben szolgáló amerikai tábornoknak adta ki magát. Az interneten folyamatosan tartották a kapcsolatot, amelynek alkalmával a férfi szerelmet vallott, majd arra kérte a sértettet, hogy utaljon át számára 5000 eurót, hogy eljöhessen hozzá Magyarországra. A hölgy részletekben több mint két millió forintot utalt át a csalónak, akit néhány napja már nem tudott elérni.

A Pápai Rendőrkapitányság csalás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást ismeretlen elkövető ellen.

A hasonló bűncselekmények megelőzése érdekében kérjük, fogadja meg az alábbi rendőrségi tanácsokat:

  • Lehetőleg csak olyan személyt jelöljön vissza az interneten, akit ismer!
  • Legyen óvatos, ha magát amerikai katonának kiadó személy bejelöli a közösségi oldalon! Keressen rá új ismerőse fotójára, valamint a megadott adataira a google oldalán – kiderülhet, ha azt már felhasználták!
  • Gyanakodjon, ha egy idegen ember túlzottan bizalmasan közelít Önhöz, gyorsan szerelmet vall! Legyen gyanús, ha valaki arra kéri önt, hogy ne beszéljen másnak az önök kapcsolatáról!
  • Ne adjon ki személyes adatokat, kompromittáló fotókat, videókat magáról!
  • Ne küldjön pénzt semmilyen módon idegen személynek, bármilyen okra hivatkozva is kéri! Az így elküldött pénzt visszaszerezni szinte lehetetlen, amit pedig cserében esetlegesen ígért (ékszer, ajándék, csomag, egyéb érték), az sosem jut el a címzetthez.

Az amerikai nagykövetség hivatalos honlapján további részleteket tudhat meg az amerikai katonákra hivatkozó romantikus átverésekről.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: