Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORTSPORT

Öt ország muaythai harcosai versenyeztek Pápán

Haraszti Gábor | 2022.05.02.

Harminc klub részvételével a Koko Gym SE első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal rendezte meg a Városi Sportcsarnokban az IFMA Muaythai Kupát. A rendezvényen öt ország harcosai léptek szorítóba.

A sportcsarnok küzdőterén két ringben párhuzamosan zajlottak a meccsek, összesen 120 versenyző adott számot tudásáról. A magyar indulók mellett Ausztria, Szlovénia, Szlovákia és Románia képviseltette magát, az eseményen meghívottként részt vett Bányász Adrián, a Magyar Muaythai Szakszövetség felnőtt szövetségi kapitánya is. A kupa főszervezője, Korpics Gábor érdeklődésünkre elmondta, a nap célja az utánpótlás-korosztály versenyeztetése volt.

– Terveink szerint minden évben megrendezzük majd a versenyt, sőt ősszel félprofi és profi mérkőzésekkel egy Muaythai gálát is szeretnénk tető alá hozni. Természetesen tanítványaim is indultak a délutánon, a mérleg egy arany-vés négy ezüstérem lett. Gyerek kategóriában Kertész Hunor Bátor aranyérmet vehetett át, a kadetteknél Margl Milán, a junioroknál Balog Ákos, a felnőttek mezőnyében Kerpics Valentin és Beimli Gáspár egészen a döntőig menetelt, ahol az utolsó menet végén az ellenfél kezét emelték a magasba. Nem is az eredmény volt a legfontosabb, hanem az, hogy idegen ellenfelekkel meccselhessünk, tapasztalatot szerezzünk és fejlődjünk.

A kupa a legeredményesebb csapata a komáromi Alexandros Muay Thai Gym lett, a legtechnikásabb férfi versenyzőnek járó különdíj Szilágyi Erikhez (Alexandros Muay Thai Gym) került, a legtechnikásabb hölgy indulónak a felnőttek között szereplő 16 esztendős Tóth Dzsesszikát (Mega Tech Thai Box SE) választották. 




Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: