Tesztüzemben a várkerti kamerák

1013
Fotó: HuHa

Összesen 19, a közvilágítási lámpák oszlopaiba szerelt, fix közterületi kamera figyeli a Várkert és az Erzsébet liget rendjét: a szakemberek a kamerákat felszerelték, a szoftvereket üzembe állították, az optikai kapcsolatot kialakították és megkezdődött a rendszer tesztüzeme.

Kamerák figyelik a két park minden bevezető útját, a zenepavilonokat, a Várkertben többek között a szabadtéri fitneszparkot és a játszóteret. Ez utóbbit két kamerával is felszerelték. Az Erzsébet ligetben ellenőrzés alá vonták az Országzászló emlékmű környékét, a két park közötti kerékpáros átjáró rendjét pedig három eszközzel biztosítják.

Joó Róbert, a kivitelező cég műszaki vezetője arról tájékoztatott, a tesztüzem azt mutatja, hogy a rendszer stabilan működik, a kamerák által rögzített képek zavar nélkül jutnak el az Anna téri diszpécserközpontba, és bár egyelőre tesztelik a rendszert, a befutó képek alkalmasak a jogsértések rögzítésére és regisztrálására.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!