Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Védőszentjük előtt tisztelegtek a tűzoltók

Pintér-Papp Eszter | 2022.05.04.

Május 4-én, Szent Flórián ünnepén, a magyar tűzoltók napján a hazai lánglovagok védőszentjük előtt tisztelegnek. A hagyományokhoz hűen a Pápai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság állománya és dr. Áldozó Tamás polgármester ma délelőtt koszorút helyeztek el a Flórián utca sarkán álló Szent Flórián-szobornál.

Dr. Áldozó Tamás polgármester a Médiacentrumnak a jeles naphoz fűződően a pápai tűzoltók számára átadott kitüntetések kapcsán úgy fogalmazott, mindaz, amit ők a napokban kitüntetésben, jutalomban, előléptetésben megkaptak, az munkájuk színvonalát dicséri.

– Mi azok közé a városok közé tartozunk, ahol nyugodtak lehetünk az élet- és vagyonbiztonságunk felől, legalábbis abban a tekintetben, hogy van tűzoltóságunk, van katasztrófavédelmi kirendeltségünk, akik jól végzik a munkájukat. Ők természetes részei a város életének, nem is nagyon tudjuk elképzelni, hogy ne legyen tűzoltóság Pápán. S bár már tíz éve nem önkormányzati tűzoltóság, mégis magától értetődő egyértelműséggel dolgozunk együtt a városban és a város környékén a biztonság érdekében – mondta a városvezető.

Horváth Sándor tűzoltó alezredes, a Pápai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka hangsúlyozta, örül annak, hogy Szent Flórián ünnepének közeledtével az elmúlt pénteken a Belügyminisztériumban, illetve a tegnapi napon a Megyeházán pápai tűzoltók is elismeréseket vehettek át. – Minden kolléga megérdemelten vehette át az elismerést, de valamennyien úgy gondoljuk, hogy ez csapatmunka, valamennyi kitüntetés a pápai tűzoltók munkáját minősíti – mondta a parancsnok, aki egyben köszönetet mondott az állománynak a magas színvonalú munkavégzésért, illetve családtagjaiknak a sok támogatásért, azért, hogy a szolgálat érdekében oly sokszor kell nélkülözniük hozzátartozójukat.




Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: