Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

TeSzedd! a volt Kilián lakótelepen

Pintér-Papp Eszter | 2022.05.04.

A TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció ma hazánk legnagyobb önkéntes mozgalma, melyet immár tizedik alkalommal rendeznek meg. Az akcióhoz több pápai közösség is csatlakozott, ma délután a volt Kilián lakótelepen és környékén gyűjtötték össze a közterületeken eldobott szemetet lelkes önkéntesek, akik közt sok gyermek is volt.

Unger Tamás alpolgármester, a városrész önkormányzati képviselője a Médiacentrumnak úgy fogalmazott, az elmúlt időszakban több akció is megmutatta országszerte, így Pápán is, hogy igény van a hasonló kezdeményezésekre. Ezek többségének az az alapja, hogy amerre járunk, azt tapasztaljuk, hogy vannak, akik nem mindig igényesek a környezetükre és az apró vagy adott esetben nagyobb szemeteket még a pár lépés távolságra lévő hulladékgyűjtőig sem viszik el. Az alpolgármester úgy fogalmazott, egy kis mennyiségű szemét is elegendő ahhoz, hogy a környezetünk kevésbé vonzó legyen.

– Sorrendben ez már a harmadik TeSzedd! akció, amihez a volt Kilián lakótelep és környékén csatlakoztunk. Az első évben összegyűjtött szemétmennyiséghez képest az évek során fokozott fejlődésnek lehet szemtanúja, aki a környéken él vagy erre jár. Egyre kevesebb az olyan hulladék, ami nem a megfelelő helyen landol, ugyanakkor sajnos mindig van annyi szemét, ami elrontja az összképet – mondta Unger Tamás, aki örömmel beszélt arról, hogy az akcióban részt vettek a Weöres Sándor Általános Iskola diákjai közül többen is. Ez azért fontos, mert ők képviselik azt a generációt, akiknél el lehet és el is kell kezdeni a szemléletformálást, és ők azok, akik saját közösségükben a későbbiekben tovább tudják adni mindazt, amit az akció során tapasztaltak.

Az akció során összegyűjtött több zsáknyi szemetet egy gyűjtőponton helyezték el az akció résztvevői, ahonnan a KÖZSZOLG Kft. szállítja el a későbbiekben. 




Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: