Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Angol nyelvű szimulációs játék a Petőfiben

Babos Petra | 2022.05.06.

A Petőfi Sándor Gimnázium két tannyelvű tagozatán a mai napon egy különleges programon vehettek részt a 9., 10. és 11. évfolyamos diákok az Amerikai Nagykövetség és az Amerikai Kuckó jóvoltából. A diákok hallhattak egy előadást a NATO-ról, annak működéséről, majd a foglalkozás különlegességét egy szimulációs játék adta, melyen a National Museum of American Diplomacy anyagából, a követségi munkatársak és a Civil Affairs Team közreműködésével vehettek részt.

Az amerikai nagykövetség és az American Cornerek régóta együttműködnek az amerikai hadsereg Civil Affairs Team részlegével, akiknek a tevékenységéhez tartozik például a kapcsolatfenntartás az amerikai-magyar közös hadgyakorlatok helyszíneihez köthető intézményekkel, városokkal, szervezetekkel. A különböző katonai műveleteket segítik a kommunikáció, logisztika, civil társadalommal való kapcsolattartás és együttműködés terén.

Csikós Borbála, az idegennyelvi munkaközösség vezetője elmondta, hogy nagyon örültek az angol nyelvű programnak, hiszen ez egy kiváló lehetőség a két tannyelvűs diákok számára.

– Az amerikai hadsereg képviseletében a NATO-ról hallhattunk előadást és egy szimulációs játékot hajthattak végre a diákok. A játék érdekes volt, a tanulóknak csoportokban kellett egy nemzetközi problémát megoldani – emelte ki a munkaközösség vezetője, aki hozzátette, a jövőben is szeretnének hasonló programokat szervezni a két tannyelvű tagozatra járóknak.  – Nagy örömünkre, az Amerikai Nagykövetséggel szorosabb a kapcsolatunk, hiszen az egyik diákunk, Bogdán Rebeka egy pályázat kapcsán a US Council tagja lett.

Suba Zsófia, az Amerikai Nagykövetség nonformális oktatási koordinátora elmondta, a Petőfibe a civil katonai együttműködés csapatával érkeztek.

– A szimulációs játékokat az Amerikai Diplomáciai Múzeum fejlesztette ki. Lényege, hogy egy meghatározott problémán kell dolgozniuk a diákoknak úgy, hogy csapatokat alkotnak, és az adott helyzet érintett oldalait játsszák el. A szimulációk angol nyelvűek. A történet alapja egy édesvízi krízis volt, mert két ország között felmerült egy konfliktus. Az egyik ország áramot akart nyerni az egyik közös határon lévő folyóból. Ez a másik országnak nem tetszett. A diákok erre a problémára kerestek megoldásokat, amelyeket aztán elő is adtak – tudtuk meg a koordinátortól, aki hozzátette, előszeretettel járnak vidéki iskolákba.

Falussy Boglárka, a veszprémi American Corner igazgatója elmondta, az Amerikai Kuckó az amerikai külügyminisztérium globális hálózatának részeként működik.

– A nagykövetség meghosszabbított platformja vagyunk. A cornerek képviselik az angol nyelvtanulás elősegítését, az amerikai felsőoktatás megismertetését és foglalkoznak azzal, hogy az emberek megismerjék az Amerikai Egyesület Államok történetét, kultúráját, társadalmát, az ösztöndíj-lehetőségeket. Szervezetünk különböző kulturális programokat kínál, s lehetőséget adunk, arra is, hogy a cserediák-programban résztvevők megoszthassák élményeiket – tudtuk meg az igazgatótól, aki kiemelte, hogy igyekeznek eljutni az iskolákba, s örömmel fogadta, hogy a petőfisek nyitottak voltak erre a lehetőségre és nemcsak az online térben mutatkozhatott be a csapat.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: