Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORTSPORT

„Csak” 400 méter…

Haraszti Gábor | 2022.05.07.

Egy új, egészen különleges versenyt rendezett a Pápai Sport Nonprofit Kft. a Pápai Sport Centrumban. A CentRUN 400-as elnevezésű versenyt a hölgyeknél Szalai Zsófia, a férfiaknál Kovács Gábor nyerte.

A megmérettetés szabályai egyszerűek voltak, ám a résztvevőknek csak első hallásra volt könnyű dolguk: minden futamban 400 métert kellett teljesíteni, minden etap végén viszont az utolsó kiesett. Az erő beosztása mellett taktikára, kitartásra és némi rafinériára is szüksége volt annak, aki a végső győztes szeretett volna lenni. Nem a köridő számított, hanem a beérkezés sorrendje, így elég volt egyszer, az utolsó futamban nyerni. Sajnos a nevezési létszám elmaradt a várttól, a hölgyeknél ketten, míg a férfiaknál tizenegyen indultak, ám ez a hangulatból és az izgalmakból semmit nem vont le.

– Kísérleti jelleggel, hagyományteremtő szándékkal találtuk ki ezt a versenyt – mesélte Koncz János szervező. – Akaraterő, taktika, egymáshoz való alkalmazkodás és természetesen az állóképesség volt az, ami dominált. Ha jól láttam a végső győztes csak egyszer, a legjobbkor, az utolsó körben ért be elsőként, ez is jól mutatja ennek a megmérettetésnek a különlegességét. Pápa mellett Zircről és Ajkáról is érkezett nevezés, a korosztály is abszolút heterogén volt, a létszámon kell még dolgoznunk, hogy minél szélesebb réteget tudjunk megszólítani.

A hölgyeknél Szalai Zsófia vehette át a győztesnek járó jutalmat.

– Nagyon jól éreztem magam, a hangulat is kiváló volt. Sajnálom, hogy csak ketten voltunk a kategóriában, ezért a fiúkkal együtt indultunk, örülök, hogy első lettem, annak pedig külön, hogy az első körben még egy-két férfit is sikerült megelőznöm.

A férfiak vetélkedésében Kovács Gábor bizonyult a legjobbnak, akinek tíz körre volt szüksége a győzelemhez.

– Nem igazán készültem, mert nem tudtam mi fog várni ezen a versenyen. Nehéz volt, nemcsak fizikailag, de fejben is ott kellett lenni. Az utolsó 150 méteren szélárnyékból tudtam Tamást megelőzni, örülök, hogy sikerült elérnem azt, amiért idejöttem. Nem vagyok futó, két és fél éve crossfitezem és kosárlabdázom, jó érzés, hogy ebben a kemény mezőnyben a dobogó legmagasabb fokára állhattam.

Az élmezőny sorrendje: 1. Kovács Gábor, 2. Szűcs Tamás, 3. Gellért Balázs, 4. Mógor Péter, 5. Schenek Dániel. 


  • Friss hírünk
    Videó
    Pápa TV híradó

    Híradó 2024.04.23.

    A legfontosabb hírek a városból.

    Elolvasom »
    Követés:



Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: