Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORTSPORT

Pápát is érintette a Toborzó emlékfutás

Babos Petra | 2022.05.08.

Az Adrianus Alapítvány a Falvak Kultúrájáért, a Katonaolimpikonok Baráti Kör és a Magyar Honvédség május 6. és május 20. között rendezi meg a Toborzó emlékfutás 2022 elnevezésű programsorozatát. Az eseményen hivatásos, szerződéses és önkéntes tartalékos katonák váltófutást teljesítenek, összesen 219 települést érintve. A futók ma délután városunkon is áthaladtak, stafétabotjukra Unger Tamás alpolgármester emlékszalagot kötött. A Fő téren közelharc-bemutató színesítette a programot a 31. Területvédelmi Zászlóalj közreműködésével.

– Május 6-án, a Stefánia Palota Honvéd Kulturális Központból indult a futás. Május 6., a magyar sport napja és május 20., a magyar honvédelem napja között megrendezett kéthetes programsorozat összesen 219 települést érint. A program remek alkalom arra is, hogy nemzeti összetartozásunk jeléül, az érintett települések lakosságával együtt tisztelegjünk elesett hőseink és a magyar sport előtt – tudtuk meg Szabó Dávidtól, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság őrmesterétől, aki kiemelte, a terep rendkívül változatos. – Van, ahol burkolt aszfalton, míg máshol földúton futunk, s körülbelül tíz kilométerenként váltjuk egymást. Nagy örömünkre, a falvakban, városokban szívesen fogadtak minket. Pápára beérkezve, elkezdett esni az eső, de így is több közgázos diák – akik a Honvéd Kadét Programban vesznek részt – csatlakozott hozzánk a Fő téren, s futottunk együtt a városban – hangsúlyozta a fiatalember.

A Toborzó emlékfutás 2022 rendezvény keretén belül az ország számos pontján tartanak megemlékezéseket és koszorúzásokat, így tisztelegve hőseink előtt. Elődeink az Árpád-korban, a tatárjárás, a törökdúlás, a forradalmak és a szabadságharcok, az I. és II. világháború során és 1956-ban mindannyiunk szabadságáért küzdöttek, mindannyiunk életét védték.

A pápai esemény részeként Unger Tamás alpolgármester, az MH Pápa Bázisrepülőtér, a Pápai Katasztrófavédelmi Kirendeltség, a Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 6. Hadkiegészítő és Toborzó Központ, az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred 31. Draganits Ferenc Területvédelmi Zászlóalj, a Honvéd Bajtársi Klub és a Pápai SzC Jókai Mór Közgazdasági Technikum és Kollégium képviselői az I. és II. világháborús emlékműnél koszorút helyeztek el.

A futók a rövid ünnepséget követően Győr felé folytatták útjukat.


  • Friss hírünk
    ZENE

    A magyar Berry White…

    Április utolsó hétvégéjén (ápr. 27.) a magyar...

    Elolvasom »
    Követés:



Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: