Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORTSPORT

Kevésen múlt az idegenbeli Perutz-bravúr

Haraszti Gábor | 2022.05.08.

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság 35. fordulójában megrángatta az oroszlán bajszát a Perutz FC, mely a bajnoki cím első számú esélyese, a Mosonmagyaróvár otthonában minimális különbségű vereséget szenvedett.

Ahhoz a Mosonmagyaróvárhoz utazott a pápai alakulat, mely legutóbbi négy mérkőzését 13-0-s gólkülönbséggel nyerte meg. A vendégeknél Németh, Mogyorósi és Szigeti sérülés miatt nem tudott pályára lépni.

Ahogy arra számítani lehetett, az első tíz percben a hazaiak akarata érvényesült, többet birtokolták a labdát is, igyekeztek hamar gólt szerezni. Nem így lett, hiszen a 11. percben bő húsz méterről Oláh László lövésre vállalkozott, bombája a felső lécről vágódott a gólvonal mögé, 0-1. Kellett néhány perc, amíg a hazaiak felocsúdtak a gólból, a 27. percben szerencsés körülmények között aztán jött az egyenlítés, egy kifejelt szögletet Boros küldött rá, megpattanó lövése becsapta Dénes kapust és a hálóban kötött ki, 1-1. Három perccel később ismét egy pontrúgást követően alakult ki helyzet a vendég kapu előtt, Végh bólintását a gólvonalon álló Szalai fejelte ki. Az 53. percben egy mosonmagyaróvári szabadrúgás után Szalai passzából Hajnal vezethetett kontrát, ígéretes helyzetben léphetett ki a szélső, ám hirtelen a combjához kapott, megsérült, nem is tudta folytatni a játékot. Az 59. percben megszerezte a vezetést az MTE, egy beívelést Tóth fejelt a jobb sarokba, 2-1. Az utolsó húsz percben egyértelműen a pápaiak voltak veszélyesebbek, Oláh kétszer is közel állt a gólhoz, előbb azonban a védőbe lőtt, néhány perccel később a tekerése megint az egyik bekkről pattant szögeltre. A hosszabbításban Gasztos csúsztatását rúgták ki a gólvonalról, majd Czingráber kezére pattant a labda a tizenhatoson belül, de a játékvezető sípja viszont néma maradt.

Credobus Mosonmagyaróvár – Perutz FC 2-1 (1-1) Gsz.: Boros, Tóth ill. Oláh

Weitner Ádám: Alaposan megnehezítettük a bajnokesélyes dolgát, jól fociztunk, helyzeteink voltak, sajnos két megpattanó lövésből kikaptunk. Büszke vagyok a fiúkra, mert a nehézségek ellenére kötelességtudatból jelesre vizsgáztak.

Varga László: Természetesen boldogok vagyunk, hiszen karnyújtásnyira vagyunk a bajnoki címtől. Tudtuk, hogy ez egy nehéz meccs lesz, nagyon határozott, szervezett volt az ellenfél játéka, de úgy érzem, jól felkészültünk belőlük és a kevés helyzetünket kihasználtuk.

Credobus Mosonmagyaróvár: Heinrich – Simita (Jasarevic 80.), Debreceni, Boros (Nagy 66.), Horváth, Tóth L. (D’urso 89.), Illés (Tóth M. 66.), Szalka, Czingráber, Deák, Végh. Edző: Varga László.

Perutz FC: Dénes – Nagy T., Bence, Zsirai, Szalai (Márton 82.) – Iványi (Gasztos 82.), Szilágyi, Hanzl, Katona (Nagy Z. 61.), Hajnal (Kalász 52.) – Oláh. Edző: Weitner Ádám.

A Perutz május 15-én 17 órai kezdéssel a Gyirmót FC Győr II-t fogadja.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: