Felhívás

74

Tájékoztatom Pápa város lakosságát, a településen működő érdekképviseleti, civil és gazdálkodó szervezeteket, vallási közösségeket, állami és önkormányzati közszolgáltatókat, intézményeket, mint partnereket, hogy Pápa Város Önkormányzata Pápa Város településképének védelméről szóló 36/2017. (XII.22.) önkormányzati rendelet módosítását tervezi. A rendelet módosítását a napenergia, mint megújuló energiaforrás használhatóságának eszközeire vonatkozó korlátozások felülvizsgálata, ezáltal a lakosság számára szélesebb körű alkalmazás lehetőségének megteremtése tette szükségessé. Ennek során a területi védettséget élvező belvároson belül a védett terület történeti jellegzetességeit nem hordozó, ezért a továbbiakban enyhítéseket élvező belvárosi peremterület kijelölése volt a településrendezési cél. A rendelet módosítás további célkitűzése a megújuló településközponti utcák, terek harmonikus arculati megjelenésének biztosítása, ezen belül az utcabútorzatra és árnyékolókra vonatkozó keretszabályok megalkotása volt.

A településkép védelmi rendelet módosítását a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendeletben foglalt egyeztetési eljárás szerint kívánjuk lebonyolítani.

A településfejlesztéssel, településrendezéssel és településkép-érvényesítéssel összefüggő partnerségi egyeztetés helyi szabályairól szóló 10/2018. (II.15.) önkormányzati rendeletben foglaltak szerint az eljárás során biztosítjuk a partnerek részvételét és folyamatos tájékoztatását, véleményének megismerését. Az elkészült véleményezési dokumentációt lakossági fórum keretén belül

2022. május 16-án 16.00 órakor a Városháza Pápa, Fő utca 5. szám alatti 1. emeleti tárgyalójában

ismertetjük. A rendelet-tervezet az önkormányzat honlapján az alábbi helyen megtekinthető:

Önkormányzati rendelet-tervezet Pápa város településképének védelméről szóló 36/2017. (XII.22.) önkormányzati rendelet módosításáról

Kérjük, hogy amennyiben a dokumentumokkal kapcsolatban előzetes észrevételt, véleményt szeretne megfogalmazni azt a lakossági fórumon szóban tegye meg, vagy a lakossági fórumtól számított 8 napon belül írásos formában szíveskedjen a következő címre eljuttatni:

Pápa Város Főépítésze

Mezei László részére

8500 Pápa, Fő utca 5.

Email: muszaki@papa.hu

Pápa, 2022. május 5.

Dr. Áldozó Tamás

     polgármester

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!