Négy technikumi osztályt indít a Közgáz

1861
Fotó: Babos Petra

A koronavírus-járvány miatt az idei évben rendhagyó módon készülnek az általános iskolások a pályaválasztásra. Az intézmények nem tartanak nyílt napokat, pályaválasztási tájékoztatókat, hanem az online térben szólítják meg a nyolcadikosokat és szüleiket.

A Pápai Szakképzési Centrum főigazgatója, Berta Ildikó kérdésünkre elmondta, a fenntartó képviseletében a www.papaiszc.hu honlapon Pályaválasztási kisokos 2021/22 címmel megjelentetik az iskoláik következő tanévre kínált nappali képzéseit bemutató kiadványt. Terveik között szerepel az online tájékoztató alapján egy kiadvány megjelentetése, melyet a végzős általános iskolásokhoz juttatnak el. A Veszprém Megyei Iparkamara  Irány a szakképzés! címmel pályaválasztási délutánt szervez 8. osztályos diákok és szüleik részére.  Az eseményt a járványügyi intézkedések szigorú betartása mellett rendezik, a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Továbbá részvételi lehetőséget biztosítanak a diákok számára a Somogyi Erika okleveles emberi erőforrás tanácsadó által létrehozott pályaorientációs Facebook csoportban.

A Pápai Szakképzési Centrum Jókai Mór Közgazdasági Technikum és Kollégium „Sulimarketing diáknyelven” címmel kisfilmet készített, mely a közgázos diákok ötleteiből táplálkozik, a „Z” generációhoz szól. Készült egy másik videó is, amely közel 10 percben mutatja be a megújult szakképzést, különös tekintettel az iskolában folyó képzésekre. Ez a film elsősorban az általános iskolás osztályfőnökökkel, diákokkal és a szüleikkel ismerteti meg a szakképzést és az iskola által felkínált továbbtanulási lehetőségeket. A videók már elérhetők az iskola honlapján – www.papaiszakkepzo.hu -, és a közösségi oldalakon is.  Az általános iskolákkal a Tankerületi Központ közreműködésével veszi fel az iskola a kapcsolatot – hangsúlyozta Berta Ildikó.

– Az intézménynek lehetősége van arra, hogy az általános iskolákban online osztályfőnöki órák keretében bemutassa az általuk készített digitális anyagokat, illetve az általános iskolásoknak lehetőségük nyílik a platformon a kérdések feltevésére. Továbbá az iskola pályaválasztási tájékoztatóját az általános iskolai KRÉTA rendszeren keresztül a szülőknek eljuttathatják. A főigazgató kiemelte, a kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel  a gyermekek és szüleik részére az intézményen belüli személyes találkozóra nem tudnak lehetőséget biztosítani.

A Közgáz a 2021/2022-es tanévben négy technikumi osztályt indít, a pénzügyi-számviteli ügyintézőt, a vállalkozási ügyviteli ügyintézőt, a logisztikai technikust és a kereskedő és webáruházi technikust.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!