Galambmentesítik a Kossuth utcát

1529
Fotó: HuHa

Régi problémát orvosol az önkormányzat a ma megkezdett galambriasztó rendszer kiépítésével. A Kossuth utcán már korábban is gondot jelentett a kapuszín alatt és környékén jelentkező galambürülék, az új burkolaton azonban még feltűnőbb és zavaróbb a madárpiszok. A városvezetés hónapokkal ezelőtt egyeztetést kezdeményezett az épületek tulajdonosaival és bérlőivel, ennek eredményeként ma megkezdődött a madarakat távoltartó rendszer telepítése.

Varga Gábor, a Galambosgabi 2008 Kft. tulajdonos-ügyvezetője érdeklődésünkre elmondta, a galambok elriasztásának több módja is van, az önkormányzat a leghatékonyabbb módszerek egyikét választotta, ez pedig az, hogy egy elektromos rendszert építenek ki, ami tulajdonképpen egy villanypásztor és rozsdamentes tüskék kombinációja. Az épületek padlására telepített jeladó impulzust ad a pálcákra, amik pedig megcsípik a galambot és ezzel távolmaradásra készteti.

Fontos tudni, hogy a madarak nem pusztulnak el az “áramütéstől”, de olyan “élményben” lesz részük, amitől elmegy a kedvük a párkányon tartózkodástól.

Információink szerint a galambmentesítés most csak az önkormányzati tulajdonban lévő épületre terjed ki, vagyis a Budapest Bank és a Raiffeisen Bank közötti házra, továbbá a Raiffeisen Bank feliratára és cégérére.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!