Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Faültetés és vetélkedő a madarak és fák napján a Mezőben

Pintér-Papp Eszter | 2022.05.10.

Az Országos Erdészeti Egyesület szavazásán az idei évben a nagylevelű hársat választották az év fájává, ezért a Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum Batthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium udvarán ma, a madarak és fák napján egy nagylevelűhárs-csemetét ültettek el a diákok, majd madarakkal, fákkal, a mai jeles nappal kapcsolatos vetélkedőn vehettek részt.

Balogh László, az intézmény oktatója, az ökomunkacsoport vezetője a Médiacentrumnak elmondta, az április és a május különösen aktív hónapok egy ökoiskola számára, főként ott, ahol erdész-, vadgazdaképzés is folyik. Elengedhetetlen, hogy diákjaik kapcsolatba kerüljenek a természettel, ezért minden évben részt vesznek a TeSzedd! akcióban. Így volt ez az idei évben is, a múlt héten – a fenntarthatósági témahét keretében – a Teveli tó mellett gyűjtötték össze a szemetet a 9.A osztályos diákok.

A mai program kapcsán Balogh László úgy fogalmazott, a madarak és fák napja az egyik legjelentősebb zöld napunk, melynek keretében ma elültették az év fáját, egy nagylevelű hársat, majd vetélkedőre várták az iskola osztályainak 3 fős csapatait. A diákok elsőként egy madarak és fák napjához kapcsolódó előadást hallhattak, ezt követően kitöltöttek egy kvízt és különféle furfangos feladatokat is megoldottak. A vetélkedő feladatait Szalóky-Katóné László Mária, az iskola tanára állította össze.  

 




Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: