Nem kap járványügyi adatokat az önkormányzat – Az ESZI és a Várkertfürdő is érintett

1996
Fotó: Pintér Ádám

– Az elmúlt héten megváltozott az eljárásrend, megváltozott a kommunikáció a kormányhivatal és a város önkormányzata között, ezért a hétvége óta az önkormányzat nem kap tájékoztatást a kormányhivataltól a Pápán elrendelt karanténokkal kapcsolatban. Így ezt követően nem tudok a járvánnyal kapcsolatos számadatokkal szolgálni – jelentette be néhány perccel ezelőtt a helyi sajtó képviselőinek dr. Áldozó Tamás polgármester.

A városvezető hangsúlyozta, találgatásoknak nincs értelme, ugyanakkor az látszik, hogy a járvány elérte a várost és egyre többen kerülnek a hatóságok látókörébe fertőzöttség vagy közvetlen érintettség okán. A város intézményei közül egyre többnek a működését nehezíti meg a járvány, így egyes óvodák, az Egyesített Szociális Intézmény és a Várkertfürdő is érintetté váltak.

A polgármester elmondta, az ESZI Fogyatékosok Nappali Intézménye a héten nem fogad ellátottakat és a Teveli Úti Idősek Otthonában is megjelent a koronavírus. Egy ellátottról bebizonyosodott, hogy fertőzött és az intézmény két munkatársának még nem érkezett meg az eredménye. Dr. Áldozó Tamás arról is szólt, hogy már a Városháza köztisztviselői között is vannak olyanok, akik otthon, karanténban töltik a napjaikat.

A sajtótájékoztató után érkezett a hír, hogy november 16-ig bezárt a Várkertfürdő gyógyászati részlege a munkatársak járványban való érintettsége miatt. 

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!