Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Séta édes emlékeink nyomában

Pintér-Papp Eszter | 2022.05.11.

Tudják, hol volt a Katula Cukrászda? Tudják, melyik volt a legleső pápai cukrászda? Emlékeznek még a Varga Cukrászdában kiállított hatalmas mézeskalács szívre? Sütiztek valaha a Mese Cukrászdában? Ha igen, akkor ma nosztalgiázhattak, ha nem, akkor megtudhatták, hol is voltak a város ikonikus cukrászdái, cukrászüzemei a Jókai Mór Városi Könyvtár Édes emlékek című városi sétáján.

A nyolc állomásos sétát Császár Csilla könyvtáros vezette, az egyes helyszíneken híres pápai cukrászdák, cukrászmesterek emlékét felidézve, sok-sok érdekességet mesélve.

Császár Csilla a Médiacentrumnak elmondta, örömmel látta, hogy nagy az érdeklődés a program iránt, hiszen a séta indulására több mint negyvenen gyűltek össze a városi könyvtár udvarán. Az édes sétálók innen a Korvin utcára sétáltak, a Bábsütő-céh házáig, onnan ellátogattak többek közt az egykori Varga Cukrászdához, Muck Máté egykori cukrászdájához és a híres „Katulához” is.

A több mint egy órás program végén, kilencedik állomásként a séta résztvevői beültek egy közös sütizésre az egyik belvárosi cukrászdába.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: