Kertészkedjünk! – Palántavásár a Mezőben

502
Fotó: Pintér Ádám

A Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum Batthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium gazda- és mezőgazdasági technikus képzésében résztvevő diákok kertészeti gyakorlatuk részeként hónapok óta gondozzák, nevelik azokat a palántákat, amelyeket ma és holnap délelőtt 9 és 12 óra között bárki megvásárolhat az iskola középső bejáratánál felállított sátornál.

Présing Tamás kertészmérnök szakoktató a palántavásár kapcsán elmondta, a kertészeti képzés erősítése érdekében vásárolták korábban azokat a fóliasátrakat, amelyekben a diákok a palántákat nevelték. A projekt olyan sikeres volt, hogy a belső felhasználáson kívül is maradtak palánták, melyeket most bárki megvásárolhat. A vásárban több fajta paradicsom és paprika kapható, de az érdeklődők vásárolhatnak uborkát, dinnyét, salátát és zellert is.

A szervezők közel 5 ezer palánta eladását tervezik, a bevételt a kertészeti képzésben használják fel a későbbiekben. Amennyiben a készlet engedi, a vásár jövő csütörtökön 9 órakor folytatódik.    

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!