Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Ne hagyja az utolsó pillanatra lejárt okmányainak cseréjét!

Pintér-Papp Eszter | 2022.05.12.

A 2020. március 11. és 2022. május 31. között lejárt személyazonosító igazolványok, vezetői engedélyek és útlevelek 2022. június 30-ig érvényesek. Takács Szabolcs kormánymegbízott ezért arra hívja fel az érintett állampolgárok figyelmét, hogy ne hagyják az utolsó pillanatra az ügyintézést.

– Ha mindenki utolsó pillanatra hagyja az okmányok cseréjét, előfordulhat, hogy a Kormányablakokban az ügyfélterekben zsúfoltság alakul ki és megnövekedhet a várakozási idő. Ezért az ügyfelek érdekeit szem előtt tartva azt javaslom mindenkinek, hogy minél hamarabb keressék fel a Kormányablakokat – mondta Takács Szabolcs, aki arról is szólt, hogy Veszprém megyében 14 Kormányablakban várják az ügyfeleket, emellett két Kormányablak Busz is járja a megye településeit. Az ügyfeleknek lehetőségük van arra, hogy időpontot foglaljanak, ezt a 1818-as telefonszámon, illetve online az mo.hu-n tehetik meg.

A kormánymegbízott kiemelte, a vezetői engedély esetében lehetőség van online ügyintézésre a személyes ügyfélkapun keresztül. Ehhez az egészségügyi alkalmassági vizsgálat megléte szükséges. Ha az ügyfélnek van három évnél nem régebbi, személyi okmány készítésekor készült fényképe a rendszerben, akkor a teljes folyamatot elvégezheti online, ha nincs ilyen fotó, akkor a szükséges űrlapok online kitöltését követően a fotót utólag elkészítik a Kormányablakban.  Az online ügyintézés díjmentes.

A pápai Kormányablakban heti 40 órában biztosított az ügyfélfogadás, hétfőn és szerdán hosszabb ideig, 8 és 18 óra között van lehetőség az ügyintézésre. Különleges lehetőség, hogy a Kormányablak Busz megtalálható lesz pénteken és szombaton a 25. Pápai Expo és Agrárpikniken, emellett május utolsó hétvégéjétől június végéig hétvégén is lesz ügyfélfogadás a pápai Kormányablakban.  


  • Friss hírünk
    Videó
    Múltidéző

    Múltidéző 2024.03.28.

    Események ezen a napon a következő évekből: 2000, 2001, 2003

    Elolvasom »
    Követés:



Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: