Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Újra indulhat német nemzetiségi óvodai csoport

Pintér-Papp Eszter | 2022.05.12.

A Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzat ma kora délután tartotta soron következő ülését, melyen módosították az idei év költségvetését, tárgyaltak a nemrégiben megtartott német szépkiejtési versenyről és a közeljövőben újra induló nemzetiségi óvodai csoportról is.

Pillerné Fódi Ilona, a nemzetiségi önkormányzat elnöke a Médiacentrumnak elmondta, a költségvetés módosítására azért volt szükség, mert megérkezett a feladat alapú támogatás 1.094.000 forintos összege, illetve a téli rendezvényeik, a Márton-napi sokadalom és az Adventi hangverseny megrendezéséhez 300.000 forintos pályázati támogatást nyertek.

Az ülésen elhangzott, hogy az idei évben újra volt lehetőség arra, hogy személyes jelenléttel rendezzék meg a hagyományos német szépkiejtési versenyt a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolában. A versenynek nagy sikere volt, s egyben ez volt az intézmény Zweiglein projekthetének ünnepi záró rendezvénye.

A nemzetiségi önkormányzat arról is tárgyalt, hogy hamarosan újra indulhat Pápán német nemzetiségi óvodai csoport, ezúttal a Pápai Városi Óvodák Nátuskerti tagóvodájában. Ezzel kapcsolatban egyetértési jogot gyakorolt a Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzat.

Az ülésen elhangzott még, hogy május 20-án, pénteken, Városlődön rendezik a megyei német nemzetiségi versenyt. Erre utaznak diákok a Munkácsy-iskolából is, az utazási költséghez 90 ezer forintos támogatást biztosított a nemzetiségi önkormányzat. Emellett nyáron ismét megrendezik a megyei nemzetiségi tábort, ahol jutalomként két diák, Nagy László és Gaál Fruzsina Kata a pápai német önkormányzat támogatásával vehet részt.  


  • Friss hírünk
    ZENE

    A magyar Berry White…

    A hónap végén (ápr. 27.) a magyar Berry White-ként...

    Elolvasom »
    Követés:



Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: