Újra indulhat német nemzetiségi óvodai csoport

189
Fotó: Pintér Ádám

A Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzat ma kora délután tartotta soron következő ülését, melyen módosították az idei év költségvetését, tárgyaltak a nemrégiben megtartott német szépkiejtési versenyről és a közeljövőben újra induló nemzetiségi óvodai csoportról is.

Pillerné Fódi Ilona, a nemzetiségi önkormányzat elnöke a Médiacentrumnak elmondta, a költségvetés módosítására azért volt szükség, mert megérkezett a feladat alapú támogatás 1.094.000 forintos összege, illetve a téli rendezvényeik, a Márton-napi sokadalom és az Adventi hangverseny megrendezéséhez 300.000 forintos pályázati támogatást nyertek.

Az ülésen elhangzott, hogy az idei évben újra volt lehetőség arra, hogy személyes jelenléttel rendezzék meg a hagyományos német szépkiejtési versenyt a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolában. A versenynek nagy sikere volt, s egyben ez volt az intézmény Zweiglein projekthetének ünnepi záró rendezvénye.

A nemzetiségi önkormányzat arról is tárgyalt, hogy hamarosan újra indulhat Pápán német nemzetiségi óvodai csoport, ezúttal a Pápai Városi Óvodák Nátuskerti tagóvodájában. Ezzel kapcsolatban egyetértési jogot gyakorolt a Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzat.

Az ülésen elhangzott még, hogy május 20-án, pénteken, Városlődön rendezik a megyei német nemzetiségi versenyt. Erre utaznak diákok a Munkácsy-iskolából is, az utazási költséghez 90 ezer forintos támogatást biztosított a nemzetiségi önkormányzat. Emellett nyáron ismét megrendezik a megyei nemzetiségi tábort, ahol jutalomként két diák, Nagy László és Gaál Fruzsina Kata a pápai német önkormányzat támogatásával vehet részt.  

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!