Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORTSPORT

Hajrá Olivér, hajrá magyarok!

Haraszti Gábor | 2022.05.12.

Május 13-18. között Valletta ad otthont a Máltai Játékoknak, melyen a magyar delegáció sportolói asztaliteniszben, atlétikában, bocsában, bowlingban, labdarúgásban és úszásban bizonyíthatnak. A versenyen Pápáról Czinkán Olivér, a Balla DSE atlétája és Szautner Mihály szakágvezető is részt vesz.

A játékokra tizenkét ország hatszáz versenyzője kapott meghívást a Máltai Speciális Olimpiai Szövetségtől. Az utazó keretbe korábbi eredményeinek és elhivatottságának köszönhetően Czinkán Olivér is bekerült, aki Szautner Mihály szakágvezetővel indult el Máltára. Olivér a tervek szerint 200 és 400 méteren valamint a váltóval áll rajtvonal mögé. Nem lesznek számára ismeretlenek ezek a kategóriák, hiszen 200 méteren például ősszel a FODISZ versenyrendszerében országos bajnok lett.

– A Vajda Márta Óvoda, Általános Iskola Készségfejlesztő Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény 9. évfolyamának előkészítős osztályába járok – mesélte indulás előtt a fiatal sportoló. – Pár évvel ezelőtt nem gondoltam volna, hogy akár nemzetközi versenyen is lehetőséget kapok, hiszen kezdetben még nem voltak sikereim a sportban, de az iskola, legfőképpen Misi bácsi esélyt adtak arra, hogy én is bizonyíthassak. Alapjában sprinter vagyok, de indultam már 1.500 és 5.000 méteren is, 100 és 200 méteren többször is a dobogó legfelső fokára állhattam. Köszönöm a támogatást szüleimnek, tanáraimnak és az osztálytársaimnak, Máltán azt tervezem, hogy a rajt után ötödik sebességbe kapcsolok, hogy az ellenfeleim lássák a hátamon a Hungary feliratot – olvashatóak a sprinter szavai az iskola Facebook-oldalán.


  • Friss hírünk
    ZENE

    A nyelvi határokat átlépő popdíva

    A flamand és szicíliai felmenőkkel rendelkező kanadai énekesnőt, Lara...

    Elolvasom »
    Követés:



Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: