Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORTSPORT

Megateszt: Már a top 10-ben Cserkuti Zsófia

Haraszti Gábor | 2022.05.12.

Az ország legjobb tíz versenyzője közé sikerült bejutnia a Megateszt elnevezésű versenyen Cserkuti Zsófiának, aki arra vállalkozott, hogy a Scitec támogatásával 16 hét alatt a lehető legjobbat hozza ki saját magából.

A megmérettetés egy kifejezetten amatőröknek szóló verseny, melyre adatai és motivációja megadásával, illetve három kép feltöltésével bárki jelentkezhetett. Nem volt szükséges izmos fizikum, de nem is volt kizáró ok, a lényeg az elszántság. A versenyen nem a legerősebb nyer hanem az, aki önmagához képest a legnagyobb változást éri el. 16 megfeszített, kompromisszumoktól mentes hét, ahol elválik, ki az, aki igazán komolyan veszi céljai elérését. Cserkuti Zsófi ilyen…

– 2021-ben is jelentkeztem a versenyre, akkor sajnos nem sikerült a legjobb 50 versenyző közé bekerülnöm, idén viszont nagy örömömre sikerrel vettem a válogatót és azóta is szinte mindent ennek rendelek alá – mesélte Zsófi. – A négyhetes, első fordulón ötven versenyzőből 25-öt választottak ki, hat héttel később következett az újabb rosta, innen már csak tízen jutottak tovább a hat héttel későbbi „döntőbe”. Nagy örömömre engem is beválasztottak a legjobb tízbe. Edzőm, Fekete László segítségével minden délelőtt egy-másfél órát edzem, majd ezután még ugyanennyit egyedül.

A versenyzőnek nemcsak az edzéseken kell maximumot nyújtania, a táplálkozásra is nagyon oda kell figyelnie.

– Teljesen átalakult az étkezésem, az első négy hét nagyon nehéz volt. A diéta során a szénhidrát tiltólistás volt, három napon keresztül most sem ehetek, csak fehérjét és zsírt tartalmazó ételeket, a negyedik napon vihetek be 100 gramm szénhidrátot. Nem tagadom, voltak hullámvölgyek, hiányzik a csokoládé és a pizza (nevet), de kitűztem egy célt és nem fogom feladni.

Zsófi az eddig eltelt 12 hét alatt elképesztő átalakuláson ment keresztül, fizikuma teljesen megújult.

– 6,2 kilogrammot fogytam, a combomból öt centiméter ment le, de ami a legnagyobb változás, az a derékbőségem, mely 13 centiméterrel lett kevesebb. Még négy hét van a versenyből hátra, bízom benne, hogy ezekből az értékekből tudok még faragni.

A top 10-es versenyt június 12-én rendezik Budapesten.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: