Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Gyermekrajzokon a szabályos közlekedés

Babos Petra | 2022.05.12.

Az Országos Baleset-megelőzési Bizottság az idei évben is meghirdette az „Így közlekedtek ti!” című közlekedésbiztonsági gyermekrajz-pályázatát, amelyen alsó és felső tagozatos diákok, valamint óvodások vehettek részt. A rajzoknak a biztonságos és szabályos közlekedést kellett ábrázolniuk. A rajzpályázat helyi díjkiosztójának ebben az évben is a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola adott helyet.

Császárné Elek Veronika címzetes rendőr alezredes, kiemelt megelőzési főelőadó a Médiacentrum kérdésére elmondta, az idei évben érkezett a legtöbb alkotás a kiírásra, hiszen hét óvodából és nyolc iskolából több mint 200 pályamunkát kaptak.

– A rajzpályázat évről-évre kiváló lehetőséget nyújt arra, hogy az óvodások és a diákok átgondolják, hogy milyen közlekedési szabályokat ismernek, ezek közül melyeket tartanak kiemelten fontosnak, vagy melyek azok a legfontosabb szabályok, amelyek szerintük hozzájárulnak a balesetmentes közlekedéshez. A kapitányság ezúttal is három kategóriában jutalmazta a gyermekek alkotásait. A legügyesebb diákok a Veszprém Megyei Baleset-megelőzési Bizottság támogatásának köszönhetően tanszerekből, rajzeszközökből, édességekből és a láthatóságot segítő eszközökből vehettek át ajándékcsomagot – mondta Császárné Elek Veronika.

– A gyerekek leginkább a közlekedési járműveket vetették papírra, de sokan a járművek és a gyalogosok viszonyát is beépítették a rajzukba, emellett megjelentek a jelzőtáblák is és több esetben az egyes szabályokat is viszont láttuk a képeken. Találkoztunk hajóval is, sőt az egyik kisgyermek egészen az űrig ment el, s abban próbálta kifejezni az útvesztők sokaságát. Pápa a körforgalmak városa, így ez is tetten érhető volt egy pár rajzon, s külön örültünk a vasúti közlekedés szabályait ábrázoló alkotásoknak, hiszen az elmúlt időszakban történt a megyében súlyos vasúti baleset – tudtuk meg Császárné Elek Veronikától.

Ferenczi Kálmán, a Munkácsy-iskola intézményvezetője elmondta, minden évben nagy örömmel várják a tanulóik a pályázat kiírását.

– Számunkra nagyon fontos, hogy a diákokat a biztonságos közlekedésre tanítsuk, tesszük ezt környezetismeret- és olvasásórákon. A Tókertben sok az egyirányú utca és a gyalogátkelőhely, ezért fontos tehát megtanítani már gyermekkorban az ifjúságot a biztonságos közlekedésre és a főbb szabályokra – emelte ki az intézmény vezetője.

A gyerekeknek járó ajándékokat dr. Szegedi Zoltán rendőr őrnagy, a Pápai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője adta át.

A rajzokat a tanév végéig tekinthetik meg az érdeklődők a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola aulájában.




Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: