Kezdődik az Agrárpiknik

409
Fotó: Pintér Ádám

Néhány perc múlva kezdődik a 25. Pápai Expo és Agrárpiknik megnyitója. Az év legmenőbb agrárrendezvénye május 13-án és 14-én várja az érdeklődőket a Városi Sportcsarnok mögötti területen, számos érdekes szakmai és szórakoztató programmal. A tavalyi kezdeményezést folytatva, az esemény most is főként a fiatalokat célozza, fókuszában a pályaorientáció és a generációváltás lesz.

A nagysátorban 10 órakor kezdődik a program ünnepélyes megnyitója, majd Jövőd az agráriumban címmel többek közt az agrárfelsőoktatásról szóló beszélgetéssorozatot, a szakmai sátorban pedig a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szakértőinek előadásait hallhatják az érdeklődők.

A pénteki nap programjait Jéger bemutató, termelői piac, KAP roadshow-állomás, ninja versenypálya, csocsó, tehénfejés, óriás darts, traktorkerékcsere, óriás billiárd, óriás memória, gumicsizma-hajítás, talicskázás, bakon fűrészelés, gumikacsa-hajítás, tollaslabda és petrencésrúd-tartás is színesíti.

A pénteki nap nagykoncertjén a Hooligans-szel találkozhatnak az agrárexpó látogatói.

Az agrárexpók elmaradhatatlan programja a Veszprém megyei vadásznap. A vadásztársaságok hagyományos főzőversenye szombaton reggel kezdődik, de lesz vadászkürt- és solymászbemutató, láthatunk vadászkutyákat munka közben és interaktív vadászíjász bemutatóval is készültek a szervezők.

A szombati nap állandó programjai közt lesznek ugrálóvárak, gyerekmegőrző, kézműves játékok, állatsimogató, népi játékok, Jéger bemutató és Techlab programok is.

Késő délután Pair o’ Dice, majd a Lord lép színpadra, a koncerteket követően Bárány Attila és Hamvai P.G. gondoskodnak a jó hangulatról.

Az agrárpiknik mindkét napján 10 és 16 óra közt megtalálható lesz a Kormányablakbusz, szombaton 14 és 18 óra között a sportcsarnok orvosi szobájában véradást szerveznek.

A szervezők szeretettel várnak minden érdeklődőt az év legmenőbb agrárrendezvényén!

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!