Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Megkezdődött az év legmenőbb agrárrendezvénye

Pintér-Papp Eszter | 2022.05.13.

Ma délelőtt megnyitotta kapuit a 25. Pápai Expo és Agrárpiknik. A Városi Sportcsarnok mögötti területen szakmai előadások, bemutatók, családi és szórakoztató programok várnak minden érdeklődőt május 13-án és 14-én.

A rendezvény ünnepélyes megnyitóján megjelenteket házigazdaként Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke köszöntötte, hangsúlyozva, hogy a kamara olyan rendezvényt igyekezett szervezni, ami megszólítja a fiatalokat és a szlogenhez hűen az ország legmenőbb agrárrendezvénye lehet. Az elnök emlékeztetett, a Pápai Expo és Agrárpiknik 25 éves múltra tekint vissza és az elmúlt évben úgy döntöttek, megváltoztatják a rendezvény hangulatát és igazi agrárpiknikként kínálják azt az érdeklődőknek. A megújulás célja az volt, hogy vonzóvá tegyék a rendezvényt és a rendezvényen keresztül az agráriumot a fiatalok számára.  

Pápa város nevében dr. Áldozó Tamás polgármester mondott köszöntőt. Mint mondta, a pápaiaknak és környékbelieknek nem kell bemutatni az agrárexpót, hiszen az elmúlt évtizedekben megismerték a régi, az elmúlt évben pedig az új arcát. – Tetszett a rendezvény régi arca is és annál inkább tetszik a megújított arculat, a könnyed rendezvény, a programok, az esti koncertek – mondta a városvezető, aki külön köszöntötte a városunkba vendégként érkezett fiatalokat, reményét fejezte ki, hogy az első találkozás városunkkal maradandó lesz számukra és kedvük lesz ahhoz, hogy ide visszatérjenek.

– Sokan még meg sem születtek a jelenlévők közül, amikor negyedszázaddal ezelőtt az első agrárexpó felett bábáskodtunk. A program mára sok-sok arculati változáson esett át, de még mindig a régió egyik legnagyszerűbb agrárrendezvénye – kezdte köszönőjét dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, az esemény védnöke, aki arról is szólt, hogy az elmúlt évben a pandémia még beárnyékolta a rendezvényeinket, de az idei évben már felhőtlenül lehet örülni minden programnak.

A 25. Pápai Expo és Agrárpikniket Nagy István agrárminiszter, a rendezvény fővédnöke nyitotta meg. – Az, hogy itt vannak a fiatalok, apák a fiaikkal és lányaikkal, nagyapák az unokákkal, egy fantasztikus üzenet, egy fantasztikus lehetőség. Az, hogy a szakképző iskolák képviseletében itt vannak a diákok és itt vannak a tanáraik, hogy itt van az egyetemi világ, az mint-mind egy üzenet. Üzenet arról, hogy az előttünk álló kihívásokra a válaszok a tudásban, a tudományban keresendők és ott megtalálhatók. Ez az egyik legfőbb üzenete a mostani pápai agrárexpónak – mondta a miniszter, aki arról is szólt, hogy a kiélezett nemzetközi helyzetben végérvényesen beigazolódott, hogy Magyarország jövője a magyar vidék gazdasági és társadalmi erejében gyökeredzik. Mára teljesen nyilvánvalóvá vált, hogy az élelmiszerellátás, illetve az élelmezési önrendelkezés stratégiai és biztonságpolitikai tényezővé vált. A cél, hogy minél több magyar termék kerülhessen a magyar emberek asztalára.

A hagyományokhoz hűen a rendezvény ünnepélyes megnyitóján adták át a vásári nagydíjat és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara díját. A NAK díját Nemes Fédra vehette át, a vásári nagydíjat a Royal Traktor standja érdemelte ki.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: