Európa-bajnokságon vesz részt a pápai cselgáncsozó

105
Fotó: judoinfo.huA hétvégén Horvátországban, Rijekában rendezik meg a formagyakorlatok Európa-bajnokságát, amelyen két magyar páros sikeres szerepléséért szurkolhatunk. A kontinensviadalon Mezei Dorina, a Pápai Judo Akadémia versenyzője is szőnyegre lép.

Az Európai Judo Szövetség tájékoztatója szerint a kétéves „kényszerszünet” (a koronavírus-járvány miatt 2020-ban nem rendeztek Eb-t, tavaly pedig csak az idősebbek versenyezhettek Varsóban) után ezúttal a felnőtt és a junior korcsoport képviselői is számot adhatnak felkészültségükről.

A rijekai viadalra előzetesen tizenöt ország százhetvennégy judósa adta le a nevezését. Lesz köztük két magyar páros is: a Katame-no katában Kis Noémi Adrien és Mezei Dorina, a Kodokan-Goshin Jutsu formagyakorlatban pedig Sári Enikő és Cservenák Anna szerepel majd. Az előselejtezőkre szombaton, a döntőkre pedig vasárnap kerül sor. 

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!