Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORTSPORT

Elhunyt Vámos Károly

Haraszti Gábor | 2022.05.13.

Életének 73. életévében elhunyt Vámos Károly, egykori ifjúsági válogatott labdarúgó, a Pápai Textiles emblematikus játékosa.

Vámos Károly egy igazi híres pápai futballdinasztia legtehetségesebb tagja volt, aki már 1965-ben mind a hazai, pápai publikumnak, mind a nemzetközi futballéletnek megmutathatta tehetségét, hiszen ezen év áprilisában már debütálhatott ifjúsági válogatottként a jugoszláv válogatott ellen megnyert 2-1-es mérkőzésen. Tehetségére jellemző, hogy 1967-ben az Aranycsapat legendás futballistája, Hidegkuti Nándor figyelmét is felkeltette, aki aztán 1967 áprilisában kezdőként szerepeltette élete első és sajnos utolsó NB I-es mérkőzésén Salgótarjánban. A honvágy, a pápai légkör, a barátok hiánya azonban erősebbnek hatott, mint egy kiugró karrier lehetősége, és visszatérte után 1968-tól egészen pályafutásának lezárultáig, 1978-ig csak és kizárólag a Pápai Textiles hűséges játékosa maradt.

Pályafutása befejeztével játékvezetőként is a legjobbak között tartották számon, számos mérkőzésen, a legjobb stratégiai és taktikai érzékkel vezette a meccseket, hiszen ha valaki, akkor Ő igazán tudott a futballisták fejével is gondolkodni.

1995 és 1999 között a PELC felnőtt csapatának volt a technikai vezetője, odaadása és lelkesedése miatt kivívta mind a szurkolók, mind a futballisták szeretetét és tiszteletét.

Őrizzük meg emlékét olyan szeretettel, mint amilyennel ő viseltetett szeretett klubja iránt utolsó óráiban is.

Isten Veled Csomesz!




Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: