Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Lakótelepi virágültetés

Pintér-Papp Eszter | 2022.05.14.

A „…mint vízbe dobott kavics…” elnevezésű közösségfejlesztési projektnek köszönhetően a Vajda Péter lakótelepen és a volt Kilián lakótelepen egyre több virágoskert díszíti a közterületeket, sok baráti és lakóközösség, család döntött úgy, hogy csatlakozik a közösségi kertészkedés kezdeményezéshez és a projekt által biztosított virágokkal beültetett ágyásokkal díszítik lakókörnyezetüket. A növényeket ma délelőtt adták át mindkét lakótelepen és a lelkes kertészek már neki is láttak az ültetésnek.

A Vajda Péter lakótelepen ellátogatott a közösségi kertészkedés helyszíneire dr. Guias János Zsolt, a városrész önkormányzati képviselője, aki úgy fogalmazott, nagyon szerencsés kezdeményezésnek tartja a lakóközösségek virágültetését. Amellett, hogy megszépül általa a környezet, közelebb hozza egymáshoz az egy lakóközösségben élő embereket.

A volt Kilián lakótelepen, az Irinyi utca egyik társasházában lelkes kertészcsapat gondozza a közösségi virágoskertet. Puskásné Tófeji Valériától, a közösség egyik szervezőjétől megtudtuk, annak ellenére, hogy náluk nagyon kavicsos a talaj, mindent megtesznek annak érdekében, hogy a kapott növények jó körülmények közt fejlődhessenek tovább. Ők nemcsak a projekt által biztosított növények gondozásával teszik szebbé környezetüket, de egy közelben ültetett fa feldíszítésével is – a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete Irodalmi Köre tagjai ötlete alapján – immár harmadik éve „állítanak” májusfát a lakótelepen, melynek tövébe most kaktuszokat ültettek.

A kezdeményezésre jelentkezők ma délelőtt mindannyian megkapták a tavaszi növénycsomagot, s azonnal el is kezdték kiültetni a cserjéket, virágokat, ezzel is hozzájárulva a lakókörnyezetük megszépítéséhez.  


  • Friss hírünk
    Videó
    Pápa TV híradó

    Híradó 2024.04.25.

    A legfontosabb hírek a városból.

    Elolvasom »
    Követés:



Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: