Lakótelepi virágültetés

235
Fotó: Pintér Ádám

A „…mint vízbe dobott kavics…” elnevezésű közösségfejlesztési projektnek köszönhetően a Vajda Péter lakótelepen és a volt Kilián lakótelepen egyre több virágoskert díszíti a közterületeket, sok baráti és lakóközösség, család döntött úgy, hogy csatlakozik a közösségi kertészkedés kezdeményezéshez és a projekt által biztosított virágokkal beültetett ágyásokkal díszítik lakókörnyezetüket. A növényeket ma délelőtt adták át mindkét lakótelepen és a lelkes kertészek már neki is láttak az ültetésnek.

A Vajda Péter lakótelepen ellátogatott a közösségi kertészkedés helyszíneire dr. Guias János Zsolt, a városrész önkormányzati képviselője, aki úgy fogalmazott, nagyon szerencsés kezdeményezésnek tartja a lakóközösségek virágültetését. Amellett, hogy megszépül általa a környezet, közelebb hozza egymáshoz az egy lakóközösségben élő embereket.

A volt Kilián lakótelepen, az Irinyi utca egyik társasházában lelkes kertészcsapat gondozza a közösségi virágoskertet. Puskásné Tófeji Valériától, a közösség egyik szervezőjétől megtudtuk, annak ellenére, hogy náluk nagyon kavicsos a talaj, mindent megtesznek annak érdekében, hogy a kapott növények jó körülmények közt fejlődhessenek tovább. Ők nemcsak a projekt által biztosított növények gondozásával teszik szebbé környezetüket, de egy közelben ültetett fa feldíszítésével is – a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete Irodalmi Köre tagjai ötlete alapján – immár harmadik éve „állítanak” májusfát a lakótelepen, melynek tövébe most kaktuszokat ültettek.

A kezdeményezésre jelentkezők ma délelőtt mindannyian megkapták a tavaszi növénycsomagot, s azonnal el is kezdték kiültetni a cserjéket, virágokat, ezzel is hozzájárulva a lakókörnyezetük megszépítéséhez.  

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!