Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Közös éneklés a szabadban

Babos Petra | 2022.05.16.

A Pápai Művelődéstörténeti Társaság legutóbbi összejövetele, a Szavak a szabadban című program a pandémia idején volt, amelyen a tagok saját írásaikat olvasták fel egymás udvaraiban vagy éppen köztereken találkoztak. Májusban egy új eseményre invitálják az érdeklődőket, ez az Énekeljünk! elnevezésű rendezvény.

– Mivel sokan nem jártak még az Erzsébet ligetben található új pavilonnál, így ide szerveztem meg az eseményt. Az, hogy énekeljünk is, az én ötletem volt. Az összejöveteleken minden alkalommal mesél valaki, a beszélgetés pedig mindig azon téma köré szerveződik, hogy kinek milyen tevékenysége kötődött ahhoz az énekhez, amit vagy egyedül vagy közösen dalolunk el. A mai napon Mayer Károlyné nyugalmazott tanár mesélt a nemrégiben erdélyi szülőfalujában töltött időről – tudtuk meg Mátyus Aliztól.

– Mi úgy éneklünk, hogy mindenki olyan dalt ajánl a figyelmünkbe, amelyik az ő élethelyzetéhez kötődik, például, hogy ki mit énekelt gyermekkorában vagy a tábortűznél – árulta el a Pápai Művelődéstörténeti Társaság alelnöke.

A társaság minden hétfőn 16 órától találkozik a városban valahol, a helyszín változó, arról a közösségi média felületein értesülhetnek az érdeklődők.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: