Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORTSPORT

Erős nemzetközi mezőnyben állt helyt a pápai cselgáncsozó

Haraszti Gábor | 2022.05.18.

Tizenhat ország több mint kétszáz judósa vett részt az idei kata Európa-bajnokságon. A magyar csapat tagja volt Mezei Dorina, a Pápai Judo Akadémia versenyzője, edzője is, aki Kis Noémivel párban a hetedik helyen végezett.

A kata, azaz a formagyakorlat kontinensviadalt a horvátországi Rijekában található Zamat Centerben rendezték, ahol a felnőttek mellett a juniorok és a speciális kategória képviselői is tatamira léptek. A felnőtteknél százhetvennyolc sportember mutatta be gyakorlatát öt különböző katában. A magyar színeket Katame-no katában (földharc gyakorlat) Mezei Dorina és Kis Noémi képviselte. A szombati selejtezőkből tizenhárom ország párosai jutottak tovább, Dorinának és Noéminek ez sajnos nem sikerült, de a csoportban megszerzett hetedik helyezés is dicséretes a rendkívül erős mezőnyben.

– Noémivel a barátságunk már régre nyúlik vissza, egymás danvizsgáján uke-ként (segítőként) működtünk közre – mesélte Dorina. – Az Eb-t megelőzően Horvátországban és Ausztriában kisebb, felkészülési versenyeken vettünk részt, ahol a megszerzett egy arany- és egy ezüstéremnek köszönhetően a Magyar Judo Szövetség úgy gondolta, hogy elindulhatunk a bajnokságon. Sokat nem tudtunk gyakorolni, tudni kell, hogy Noémi Kalocsán él, így a távolság miatt nem tudtunk gyakran találkozni. A mezőnyben Európa legjobbjai voltak ott, spanyolok, olaszok, franciák, nekünk pedig ez volt az első évünk a kata versenyzésben. A cél az volt, hogy minél tökéletesebb gyakorlatot mutassunk be, ami szerintem sikerült is, bizakodó vagyok a jövőt illetően.

A Mezei Dorina – Kis Noémi páros ősszel Lengyelországban és Ausztriában is szeretne elindulni, sőt célként fogalmazták meg a szeptemberi világbajnokságot is.


  • Friss hírünk
    Videó
    Múltidéző

    Múltidéző 2024.04.26.

    Események ezen a napon a következő évekből: 2000, 2002, 2006

    Elolvasom »
    Követés:



Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: