Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

A munkahelyek szakszervezeti szemmel

Babos Petra | 2022.05.18.

Ismered a munkahelyed? Térképezzük fel együtt szakszervezeti szemmel! címmel Gede Richárd és Fenyőházi Attila, a Vasas Szakszervezeti Szövetség szakértői tartottak előadást és workshopot. A Vasas Szakszervezeti Szövetség Kárpit Vasas Alapszervezet rendezvényének a Huszár Közösségi Ház adott otthont.

Fenyőházi Attila  előadásában kitért az üzemi térképre, s arra, hogy több önmagáért és egymásért kiálló munkavállalóra lenne szükség.

– Az üzemi térkép egy olyan eszköz, amelyikkel felmérjük a lehetőségeinket a munkahelyünkön, önmagunkat és a munkatársainkat. Segítségével a lehető legkisebb erőbefektetéssel a legnagyobb eredményeket érjük elé – hangsúlyozta az előadó. 

– Magyarországon a szakszervezetek, mint érdekképviseletek nagyon gyermekcipőben járnak. A munkavállalói jogok gyakorlatilag a munkahelyek 90 százalékában nem léteznek, vagyis a főnök és a munkáltató dönt el mindent a munkavállalóval kapcsolatosan, így a dolgozónak esélye sem marad beleszólni az őt érintő kérdésekbe. A munka világa nem demokratikus világ, ha egy munkavállaló el akarja érni például azt, hogy a bérkörülmények javuljanak, akkor igenis a szakszervezetekre van szüksége – emelte ki az előadó, majd hozzátette, jelenleg a társadalmunk nem egészséges társadalom, fontos, hogy a munkavállalók felismerjék, hogy szerveződniük kell, öntudatos és önmagukért kiálló munkavállalókra van szükség ahhoz, hogy jobb világ legyen.

Gede Richárd az érdeklődőknek beszélt a németországi oktatási rendszerről, az Organizing-ról.  Kiemelte, céljuk, a kitartó és törekvő, önfenntartó szakszervezeti struktúra felépítése a gyárakban.

A helyi Kárpit Vasas Alapszervezet május végére tervezi  következő előadását.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: