Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Vizsgahangverseny a zeneiskolában

Pintér-Papp Eszter | 2022.05.18.

A Bartók Béla Alapfokú Művészeti Iskola énekkara és kisfúvós zenekara adott koncertet ma délután az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola aulájában.

Horváth Adrián intézményvezető a hangverseny kapcsán a Médiacentrumnak elmondta, a kiszenekart két éve kezdték felépíteni, az elmúlt évben ehhez társult még az énekkar. A koronavírus-járvány miatt mindez nem tudott kibontakozni, a zenekarnak és az énekkarnak is zárt vizsgája volt, de most, az év végén végre lehetőség nyílt arra, hogy közösen koncertezzenek. – Az együtt zenélés nagyon fontos, mert a növendékek itt tudják kamatoztatni mindazt, amit megtanultak. Az együtt zenélésnek van egyfajta öngerjesztő hatása is, hiszen, ha közösen zenélünk, akkor az ember elkezdi egy kicsit jobban forgatni a hangszerét, kicsit többet gyakorol, húzzák egymást a növendékek és ez sokat segít nekünk a zeneoktatásban – hangsúlyozta Horváth Adrián.

Ákos Dorkától, az intézmény szolfézstanárától, kórusvezetőtől megtudtuk, az énekkarnak jelenleg harminc tagja van. A kórus tagjai zömmel felső tagozatosok, de vannak középiskolások és alsósok is köztük. A kórusvezető elmondása szerint nagyon örül annak, hogy vannak kicsik is a kórusban, hiszen nekik ez nem kötelező, mégis bejárnak a próbákra.    

A hangverseny, mely az énekkar és a kisfúvós zenekar vizsgakoncertje volt, s melyen az intézmény tanárai is közreműködtek, változatos zenei kínálatot tárt a hallgatóság elé. Népdalokat, komolyzenei műveket és könnyűzenei szerzeményeket is hallhatott a közönség, akik vastapssal mondtak köszönetet a több mint félórás, sokszínű zenei élményért.   





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: