Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Gábrielné Jáger Terézre emlékeztek a városbarátok

Babos Petra | 2022.05.18.

A Pápai Petőfi Városbarát Egylet ma délutáni összejövetelén a tizenöt éve elhunyt Gábrielné Jáger Teréz pápai ének-zene tanár, karnagy, költő, helytörténeti író, a hajdani Pápai Kristály irodalmi és kulturális folyóirat korrektora emléke előtt tisztelegtek. A rendezvényt a Szent István Római Katolikus Általános Iskola könyvtárában tartották.  Az előadó Puskásné Tófeji Valéria író-költő, lapszerkesztő Kerecsényi Zoltán egyleti ügyvivő felkérésére osztotta meg személyes emlékeit Gábrielné Jáger Terézről.

– Gábrielné Jáger Teréz édesapjának a múlt század elején, a Veszprémi úton, az egykori Tanítóképzővel átellenben, a gyógyszertár helyén állt a Petőfihez címzett beszálló vendéglője. Sokan úgy tartották, hogy Petőfi A borozót e falak között fogalmazta meg, mások szerint a valamikori Gyimóti úti Hódoska vendéglőben – tudtuk meg Kerecsényi Zoltántól, aki hozzátette, a jövőben is szeretnék a városbarát egylet keretein belül ápolni Teri néni emlékezetét. A városbarát egylet önkéntesei szerint az egykori Petőfihez címzett vendéglő és Gábrielné Jáger Teréz emlékét méltó lenne egy emléktáblával őrizni.

Puskásné Tófeji Valéria előadásában ismertette Gábrielné Jáger Teréz életét, munkásságát, s életmű kötetét, a 2007-ben megjelent A lélek melódiái című könyvét.

– Jól ismertem Terit. Csodálatos ember volt, lelkileg közel álltunk egymáshoz, sok évet tanítottunk együtt. Segített 2003-tól a Pápai Kristály szerkesztésében. Hálával gondolok rá, hiszen az ő nagyon jó szeme, tudása kellett ahhoz, hogy olyan legyen a lap, amilyennek mi szerettük volna – emelte ki az előadó.

Kerecsényi Zoltán a Pápai Petőfi Városbarát Egylet emlékplakettjével köszönte meg Puskásné Tófeji Valéria munkáját, segítségét.

Az alkalmon az Irodalmi Önképző Kör tagjai működtek közre felolvasásokkal, Varga Árpád költő Petőfi Sándor első nyomtatásban megjelent versét, A borozót szavalta el.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: