Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORTSPORT

Nemzetközi kupán szerepelt a Hét Csillag Egyesület

Haraszti Gábor | 2022.05.19.

Több mint két év elteltével lépett szorítóba ismét nemzetközi bajnokságon a Hét Csillag Egyesület versenyzője, Tóth Bálint. A Cseh Wushu Szövetség kupáján a pápai versenyző full contact kategóriában indult, ahol végül bronzérmet akasztottak a nyakába.

Louny városa adott otthont a nemzetközi kupának, melyet 15 ország részvételével negyedik alkalommal rendeztek meg, ahol Tóth Bálint +90 kilogrammban, full contact kategóriában indult.

– Bálint nagyon sok munkát tett az edzésekbe, sokat fejlődött, a verseny tapasztalatszerzésnek sem volt utolsó – számolt be Pintér Péter, az egyesület vezetője. – Azt látni kell, hogy a nemzetközi szint más, egy rutinos, spanyol ellenfél állította meg a menetelését. Bálint sanda kategóriában indult, ami annyit jelent, hogy állóharc mellett sok földreviteli és dobótechnikát lehet alkalmazni. Egy emelt páston zajlik a full contact küzdelem, ahol a lelökés plusz pontokat jelent, ha valaki ezt kétszer kivitelezi, akkor megnyeri a menetet. A spanyol ellenfél rutinosan el is vitte az elsőt, a másodikban taktikusabbak voltunk, fej-fej mellett ment a pontozás, sajnos az utolsó öt másodpercben bekaptunk megint egy lelökést, így nem lett harmadik menet, a spanyol ment tovább, aki később meg is nyerte az opent. Visszanézve a meccset, voltak pozitívumok, a rutint, az ütőerőt kell növelni, de jó úton járunk.

Az egyesület vezetője a távolabbi programokkal kapcsolatban megemlítette, május 22-én a Magyar Sambo Országos Szakszövetség szemináriumán vesznek részt, tervben van egy szerb és egy román verseny is, melyeken reményeik szerint nagyobb létszámmal tudnak részt venni. Addig is várják az új tagokat, ugyanis tagfelvételt hirdettek, ezzel kapcsolatban minden további információ az iskola Facebook-oldalán található.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: