Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Hétvégén nemzetközi kutyakiállítás lesz Pápán

Babos Petra | 2022.05.20.

Az Ebtenyésztők Pápai Egyesülete évről évre megszervezi a kutyakiállítást. Az állatbarátok nagy örömére hétvégén ismét nemzetközi programnak ad otthont városunk, a ringeket az Elekthermax Vasas SE sporttelepen alakították ki. A kétnapos rendezvény ma délelőtt kezdődött a különböző klubkiállításokkal.

Pop Emanuel Neculai, az egyesület elnöke a Médiacentrumnak elmondta, a holnap kezdődő nemzetközi programot ma ötféle klubkiállítás előzi meg.

– Retriever- és vízikutya klubkiállítással színesítjük a napot, de lesz még véreb- és kopó-, valamint szetterkiállítás is. Remélem, jövőre még több klubkiállítást szervezhetünk. A pápai rendezvénynek már külföldön is híre van, a kutyusok gazdái szívesen jönnek városunkba – emelte ki Pop Emanuel Neculai.

Beke Judit, a Magyar Retriever és Vízikutya Egyesület elnöke elmondta, nagyon örülnek annak a lehetőségnek, hogy a pápai kiállítás keretein belül megrendezhetik a klubkiállítást, melyre 178 retrieverrel neveztek a gazdik. A bírók között van olasz, spanyol és horvát nemzetiségű is.

– Idén 17 bíró érkezik hozzánk Európa számos országából. A nemzetközi kutyakiállítás holnap 10 órakor kezdődik, majd délután a Best in Show programja színesíti a rendezvényt. Vasárnap szintén 10 órától kezdődnek a bírálatok, körülbelül 12 órától lesz a hobbikutya-szépségverseny, ahová minden hobbi, keverék, fajtatiszta kutyust várunk gazdáikkal, akik kimaradtak a kiállítási világ forgatagából, de mégis szeretnék megmutatni kedvencüket a nagyközönség előtt is. A befolyt összeget kárpátaljai testvérvárosunk, Visk önkormányzatának ajánljuk fel – emelte ki a szervező.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: