Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Indián hetek az Erzsébetvárosi oviban

Pintér-Papp Eszter | 2022.05.20.

A Pápai Városi Óvodák Erzsébetvárosi Tagóvodájának négy csoportja az elmúlt két hétben indián törzsekké alakult, a gyermekek indián neveket kaptak és sok érdekességet megtanultak az indiánok kultúrájáról. A kéthetes projekt ma bátorságpróbával zárult.  

Lukács-Palkovics Dóra tagóvoda-vezető a Médiacentrumnak elmondta, az elmúlt két hétben a szokásosnál is nagyobb volt a nyüzsgés az óvodában, mivel hosszú hetek előkészítő munkája után a négy csoport indián törzzsé változott. – Igyekeztünk egy másik kultúra sajátosságait megismertetni a gyerekekkel, főként a természetközeli életvitelt a középpontba állítva. Ezt segítették elő a különböző játékos foglalkozások, minden csoportnak elkészült a saját tipije, vagyis indián sátra, kenuja. A gyerekek játékos bölényvadászaton és halászaton is részt vehettek – mondta a tagóvoda vezetője.

A kéthetes projekt a mai nappal lezárult, az indián hetek zárásaként az óvoda 78 kisgyermekének a négy törzs egy-egy próbáját kellett kiállniuk. Az első próba a bölényvadászat volt, ezt követően halásztak, majd a kézügyességüket tehették próbára a kis indiánok, végül célba dobás volt a feladat. Miután mindenki megszerezte az arcára a négy próbáért járó négy bátorságcsíkot, a törzsfőnökök elszívták a békepipát, így végül egyesült a négy törzs és együtt járták el az esőtáncot.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: