Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Hangszeres játszóház gyerekeknek

Babos Petra | 2022.05.20.

A különböző hangszerek megismertetése a célja annak a foglalkozássorozatnak, melyet a Bartók Béla Zeneiskola szervez az óvodások számára.

Molnárné Nagy Gabriella fuvolatanár a Médiacentrumnak elmondta, a Hangfogócska nevű rendezvényüket 2009 óta szervezik meg.

– Fontos beiskolázási programja az iskolánknak ez az eseménysorozat, amelyik két elemből áll. Az egyik része a zenei fejlesztőfüzet, a Hangfogócska, amelyben a korosztálynak megfelelő, játékos feladatokon keresztül ismerkedhetnek a gyerekek a hangszerekkel. Színezők, kreatív rajzos feladatok, kiegészítős gyakorlatok mutatják be az ovisoknak, hogy milyen hangszereken tanulhatnak, ha a Bartókba járnak majd – tudtuk meg Molnárné Nagy Gabriellától, aki hozzátette, a kis füzetet minden év májusában eljuttatják a nagycsoportos óvodásoknak.

– A Hangfogócska program másik eleme a háromalkalmas hangszeres játszóház. A gyerekek ezeken a napokon ellátogathatnak a zeneiskolába, ahol a zongorával, valamint az ütős, a vonós és a fúvós hangszerekkel ismerkedhetnek meg, s ki is próbálhatják azokat – árulta el a zenetanár.

A hangszeres játszóház soron következő alkalma május 27-én lesz, akkor a vonós tanszak tanáraival és hangszereivel találkozhatnak az érdeklődők. A sorozatot június 3-án zárják, akkor az ütőhangszereké és a zongoráé lesz a főszerep. Szeretettel várnak mindenkit a programokra.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: