Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Ifjú néptáncosok találkozója

Pintér-Papp Eszter | 2022.05.20.

A Jókai Mór Művelődési Központ színházépülete ad helyet a XX. Országos Ifjúsági Néptánctalálkozónak. Az Örökség Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Népművészeti Egyesület és a Jókai Mór Művelődési Központ által szervezett programra május 20-án és 21-én 21 tánccsoport közel 800 táncosát várják a szervezők.

A nagymúltú rendezvény első napján megjelenteket dr. Áldozó Tamás polgármester, a rendezvény fővédnöke köszöntötte, hangsúlyozva, Pápán nagy hagyományai és sok művelője van a néptáncnak, az elmúlt évtizedek alatt Müller Anitának, Müller Zoltánnak és munkatársaiknak köszönhetően az intézményi háttere is kiépült ennek a gyönyörű tevékenységnek.  A városvezető köszönetet mondott Baán Évának, aki fáradhatatlan munkával, hihetetlen energiával szervezi meg minden alkalommal az ifjúsági néptánctalálkozót. – Önöknek, hölgyeim és uraim, azt kívánom, hogy érezzék jól magukat, legyen részük szakmai sikerekben, kapjanak új inspirációkat, új lendületet ahhoz, hogy új és új koreográfiákat tanuljanak meg, egyszóval, legyenek gazdagabbak, amikor innen elmennek – szólt a táncosokhoz a polgármester.

Sikentáncz Szilveszter, az Örökség Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Népművészeti Egyesület elnöke köszöntőjében úgy fogalmazott, nagy öröm, hogy a pandémia után újra együtt lehetnek a fiatal táncosok, ez a nagy család. Az elnök köszönetet mondott Baán Évának a szervezésért, dr. Áldozó Tamásnak az értő támogatásért. – A pápai fesztivál egy kifejezetten szakmai fesztivál, úgy gondolom, hogy korosztálytól függetlenül a legnépszerűbb itt, Magyarországon, ezt az is mutatja, hogy olyan sok a jelentkező, hogy van, akit vissza kell utasítani, mert már nem fér be az időkeretbe – hangsúlyozta Sikentáncz Szilveszter, aki úgy fogalmazott, ma nincs Magyarországon olyan felnőtt néptáncos, aki ne jelent volna meg valamikor a pápai találkozón.

Sikentáncz Szilveszter a megnyitót követően a Médiacentrumnak elmondta, nagy öröm számukra, hogy a pandémia után újra elindulhattak a rendezvények, a népművészeti programok, tudnak találkozni a népművészettel foglalkozó gyermekek, fiatalok és felnőttek. A pápai találkozó kapcsán az elnök úgy fogalmazott, ez egy olyan alkalom a fiatal korosztály számára, amely mindig lehetőséget biztosított a bemutatkozásra. Ha az utánpótlás folyamatos, akkor hosszú évekig lesz jövője a rendezvénynek és ahogy eddig mindig, az elkövetkező húsz évben is telt házas lesz a résztvevők részéről.     

A mai napon győri, kapuvári, budapesti, fóti, nagykanizsai, edelényi, mezőberényi és debreceni táncosok mutatkoztak be a rendezvényen, a napi program 21 órától táncházzal zárul a JMK aulájában.

Holnap 9.30-kor kezdődik a Fő téren a Tarsoly együttes koncertje, majd 11 órától Tánc az életem címmel Kocsis Enikő táncművész, koreográfus tart előadást a Református Újtemplomban. A program 15.30-kor a JMK színháztermében, az együttesvezetők köszöntésével folytatódik, majd 16 órától 11 tánccsoport bemutatóit láthatják az érdeklődők.

A XX. Országos Ifjúsági Néptánctalálkozó szombaton este táncházzal zárul.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: