Futókörök Napja: 1445 kilométert futottak a pápaiak

645
Fotó: Haraszti Gábor

Pápa Városa második alkalommal csatlakozott a Futókörök Napjához. Az országos kezdeményezés keretében 9 és 17 óra között a külső-várkerti futókörön lehetett gyűjteni a kilométereket. Városunk 15 település között a 10. helyet szerezte meg.

Az Országos Futópálya-építési Programban az utóbbi időszakban több rekortán borítású, legalább 800 méter hosszú futópályát adtak át az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda támogatásával, a Szabadidősport-eseményszervezők Országos Szövetségének (SZEOSZ) szakmai koordinálásával. Az elkészült futókörök között versenyt hirdettek, melynek lényege az volt, hogy nyolc óra alatt hol sikerül a legtöbb kilométert lefutni. Városunk képviseletében 2021-ben 129 résztvevő 1370 kilométert tett meg, amivel például Székesfehérvárt is sikerült magunk mögé utasítani, végül a pápai és Pápa környéki futók a tízfős mezőny nyolcadik helyét szerezték meg.

Az idei részvétel is díjmentes volt, a legtöbbet futó egyéni teljesítők és települések is díjazásban részesültek. Koncz János szervező, a Pápai Sport Nonprofit Kft. sportszakmai felelőse az eredményhirdetés során elmondta, idén a nap során 131-en futottak vagy sétáltak, ők összesen 1445 kilométert tettek meg. Egyéni összevetésben Gráczia Balázs lett az első, második helyen Györkös Virág (45 kör), harmadikon Horváth Bendegúz (42 kilométer) végzett. 

– A tervem 21 kilométer volt, mert idén még nem tudtam félmaratoni távot futni – mesélte Balázs, aki végül meg sem állt 54 kilométerig. – Szerencsére jól bírtam fizikailag, Boros Anikó 25 kilométeren keresztül tartott velem, ez nagy segítség volt, aztán miután túlléptem a 30 kilométert úgy voltam vele, hogy miért ne lehetne meg a maraton, onnantól pedig már a bűvös 50 kilométer volt a célom. Reggel kicsit párás volt a levegő, de én kifejezetten szeretek melegben futni, szóval ezzel sem volt probléma, jól éreztem magam, gratulálok mindenkinek.

A városok vetélkedését 4841 megtett kilométerrel Dabas nyerte. 

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a szerkesztoseg(kukac)papaimediacentrum.hu címen. Megértésüket köszönjük!