Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Gyilkosság a krimifesztiválon – Megjelent Megyeri Judit újabb könyve

Babos Petra | 2022.05.21.

A romantikus krimiket író tapolcafői származású Megyeri Judit alias Jud Meyrin újabb könyve május elején jelent meg Gyilkosság a krimifesztiválon címmel. Ezt mutatta be ma délután az érdeklődőknek, a programnak a Pannonia Reformata Kávézó udvara adott otthont.

– Tavaly ősszel volt a Csontvázak a szekrényben című könyvem bemutatója, május 5-én pedig megjelent az ötödik kötetem, a Felföldi rejtélyek sorozatban a Gyilkosság a krimifesztiválon.  Ezzel egy időben a Lowdeni boszorkányok című könyvem új sorozatborítóval is megjelent.

– A Felföldi rejtélyek sorozat Skóciában játszódik, tervezem, hogy a sorozathoz még három kötetet írok. Ez a könyv is kapcsolódik az előző könyvekhez, de persze önállóan is olvasható. A mostani könyvemben krimiírók vonulnak fel a fesztiválon, így a saját írói tapasztalatimból sokat merítettem, sok szerző karaktere megjelenik a kötetben. A főszereplők a képzeletem szüleményei, a mellékszereplők pedig olyan tulajdonságokkal vannak felvértezve, amelyeket én magam tapasztalok az embereken a mindennapjaim során. Én kifejezetten nem szerepelek a regényeimben, de egy-egy rám jellemző tulajdonság megjelenik az egyes szerepeknél. A férfi karaktereket jobban szeretem leírni, azt hiszem ez nagyobb kihívást jelent számomra – mondta Jud Meyrin.

– A Rózsakői rejtélyek sorozatomnak tervezem már a folytatását, egyelőre az anyaggyűjtési és kutatási munkáknál tartok. Az írás viszonylag gyors és könnyű, inkább az anyaggyűjtéssel megy el az időm, emellett hosszú időt vesz igénybe a javítás és szerkesztés is – tudtuk meg az írónőtől, aki elárulta, amikor ideje engedi, krimit vagy romantikus regényt olvas. Mindig elolvassa saját alkotásait  könyv formájában is, s szívesen veszi a kezébe Agatha Christie-t, de bármelyik magyar vagy külföldi író krimijét örömmel olvassa, hiszen őt ez a műfaj kapcsolja ki igazán.

A szerzővel Somogyi Zoltán, a Tapolcafői Kertbarátkör elnöke beszélgetett.

Az író-olvasó találkozó dedikálással zárult.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: