Három technikumi és kilenc szakképző iskolai osztályt indít az Acsády

1110
Fotó: Babos Petra

Minden gyermekes család életében egyszer eljön a pályaválasztás időszaka. Ilyenkor a szülők és a gyermekük ellátogatnak az iskolákba, hogy megtapasztalhassák, hogyan és milyen hangulatban folyik az oktató-nevelő munka a számukra szimpatikus intézményben.  A koronavírus-járvány azonban az idei évben e téren akadályokat gördít a pályaválasztás előtt álló tanulók elé.

Berta Ildikó, a Pápai Szakképzési Centrum főigazgatója elmondta, Pályaválasztási kisokos 2021/22 címmel jelentetik meg a www.papaiszc.hu oldalon az iskoláik következő tanévre kínált nappali képzéseit bemutató kiadványt.

A Pápai Szakképzési Centrum Acsády Ignác Technikum és Szakképző Iskola is kínál online pályaválasztási lehetőségeket a diákok számára.

– Szeretnénk az intézményi kínálatot online, a közösségi média felületein és a honlapon – www.acsady-papa.sulinet.hu – megjeleníteni, s a szakképesítéseket infografika formájában a közösségi média felületein és a honlapon közzétenni.  Természetesen a telefonon érdeklődők számára is nyújtunk tájékoztatást az iskolai képzésekről, és a megújult szakképzés lehetőségeiről – tudtuk meg Berta Ildikótól, aki hozzáfűzte, a Pápai SZC Acsády Ignác Technikum és Szakképző Iskola – a kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel – a gyermekek és szüleik részére az intézményen belüli személyes találkozóra nem tud lehetőséget biztosítani.

Az Acsády a 2021/2022-es tanévben három technikumi osztályt szeretne indítani, gépjárműmechatronikai technikust,  szakács szaktechnikust és  faipari technikust, valamint kilenc szakképző iskolai osztályba is várják a jelentkezőket, ezek a pincér-vendégtéri szakember, a szakács, a gépjármű mechatronikus, a mechatronikus-karbantartó, a hegesztő, a villanyszerelő, az asztalos, a kereskedelmi értékesítő és a festő, mázoló, tapétázó képzések.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!