Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Népszerű volt a hobbikutya-szépségverseny

Babos Petra | 2022.05.22.

Az Ebtenyésztők Pápai Egyesülete által szervezett nemzetközi kutyakiállítást ma délben a hobbikutya-szépségverseny színesítette. A program nagy népszerűségnek örvendett a gazdik körében, hiszen a kis, a közepes termetű és a nagytestű kutyák kategóriájában is sok házi kedvenccel neveztek be.

A zsűrizés feladatát Ekanem Bálint énekes vállalta, akinek nem volt könnyű dolga, hiszen nagyon sok szép kutyus közül kellett választania.

Noficzer Eszter elmondta, két keverék kutyussal nevezett a mai programra, a kistestű Zselével és a nagytestű Ninával.

– A 14 éves Ninát másfél éves korában az utcáról fogadtam magamhoz. A kutyus jó kondícióban van a korához képest, mozgása fiatalos, hiszen minden nap 10 kilométert sétálok vele, nagyon szeret menni. Rendszeresen viszem kutyakozmetikushoz, hogy szép legyen a bundája, emellett sokat fésülöm otthon – tudtuk meg a szerető gazditól, aki elárulta, nagyon örül, hogy örökbe fogadta Ninát, s most büszke rá, hogy őt ítélte a zsűri a legszebbnek a nagytestű ebek között.

Ekanem Bálint a Médiacentrumnak elmondta, általános iskolás korában szervezőként részt vett kutyakiállításon a Várkertben.

– Pesten lakásban élek, így ott nem tudok kutyust tartani. Nagyon örültem a felkérésnek, hogy én lehettem a zsűri. Jó volt hazajönni, s a szebbnél szebb kutyák közül kiválasztani a legszebbeket. Nem volt egyszerű a feladat, hiszen tényleg sok kedves kutyát láthattam a versenyben. Ha a teljes mezőnyt nézem, talán legcukibb a kis yorki volt, de persze mindegyik aranyos – tudtuk meg Ekanem Bálinttól, aki hozzátette, legközelebb június 10-én, pénteken a Játékfesztiválon találkozhatnak vele a pápaiak, hiszen a The Biebers zenekarral lép majd színpadra.

A versenyen befolyt összeget kárpátaljai testvérvárosunk, Visk önkormányzatának ajánlották fel a szervezők.




Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: