Pünkösdváró kórustalálkozó

531
Fotó: Babos Petra

A hagyományos adventi kórustalálkozó sajnos tavaly is elmaradt a járványhelyzet miatt, de egy sikeres Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által kiírt pályázatnak köszönhetően pótolták ezt a mai délutánon, hiszen Pünkösdváró kórustalálkozót tartottak a pápai kórusok részvételével. A zenei eseménynek a Református Újtemplom adott otthont.

Horváth Dorina, a szervező Jókai Mór Művelődési Központ szakmai vezetője a Médiacentrumnak elmondta, a kórustalálkozónak minden alkalommal a város egy-egy temploma ad helyet, s úgy gondolták a szervezők, hogy az újtemplom kiváló helyszíne lehet a programnak.

– Mivel pályázati keretből valósult meg a rendezvény, ezért már korábban terveztünk egy egyenkendőt a kórusok tagjainak, amely igaz, hogy már az adventi koncert előtt elkészült, de a mai hangverseny végén kapták meg a résztvevők – tette hozzá a szakmai vezető.

A délután során fellépett a Séllyei István Énekkar, a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete énekkara, az Evangélikus Egyházközösség Énekkara és Pápa Város Bárdos Lajos Vegyeskara.

Szanyiné Csepregi Ilona elmondta, a nyugdíjas énekkarral nagy lelkesedéssel készültek az adventi koncertre, de az sajnos elmaradt, így örültek, hogy most tavasszal sikerült ezt pótolni, hiszen a találkozó szép hagyomány már a városban. A mai napra vidám dalokkal készültek a tagokkal, elsősorban népdalokkal és kánonnal örvendeztették meg a közönséget.

A nyárias melegben jó hangulatot és vidámságot vittek a kórusok a hallgatóság szívébe.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a szerkesztoseg(kukac)papaimediacentrum.hu címen. Megértésüket köszönjük!