Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Vizsgáztak a refis tánctagozatosok

Babos Petra | 2022.05.24.

A Pápai Református Kollégium Gimnáziuma, Művészeti Szakgimnáziuma és Diákotthona tánctagozatos növendékei a tanévet hagyományosan színpadi vizsgával zárják. Így történt ez idén is, összesen 34 diák adott számot tudásáról a Jókai Mór Művelődési Központ színháztermében ma délután.

Kondics Gergely tagozatvezető a Médiacentrumnak elmondta, kemény év áll mögöttük, hiszen az elmúlt tanévben az online térben, idén pedig már jelenléti oktatásban vehettek részt a diákok.

– A táncot nagyon nehéz digitálisan tanítani. A színpadon mozogni kell, így nagy feladat, kihívás volt a vizsgára való felkészülés, de biztos vagyok abban, hogy meg tudják oldani a tanulók ezt, s egy jó műsort mutatnak be a közönségnek – tudtuk meg Kondics Gergelytől, aki hozzátette, a vizsgán az egész tánctagozat részt vesz, de a főszereplő a négy 13. évfolyamos diák, akiknek ez a szakmai vizsgájuk egy része.

– A vizsgaműsor hivatalos kiírásában az szerepelt, hogy mindhárom nagy táncdialektusból kell minimum három aldialektusnak szerepelnie. Így a Kárpát-medence magyar és nemzetiségi néptánckultúrája megjelent a mai vizsga során – hangsúlyozta Kondics Gergely, aki elmondta, a most szerzett érdemjegyek 9-11. évfolyamig négyszeres szorzóval számítanak az év végi jegybe, tehát olyan, mintha négy témazárót írtak volna a diákok. A 12. évfolyamosokat már lezárták, a 13. évfolyamosoknak 60 százalékát jelenti a mai szereplés a teljes vizsgajegyüknek. A holnapi napon még 20-20 százalék jelenti a termi gyakorlati és szóbeli vizsgát.

A diákokat a színpadi vizsgán Lévai Anita néptáncpedagógus, Marschalkó Edit moderntánc-pedagógus, koreográfus és Kriszt László jazztánc koreográfus, jazz pedagógus értékelték. A vizsgán ezúttal a Magyarhang zenekar húzta a talpalávalót.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: