Aszfaltozzák a MIG-es körforgalmat

970
Fotó: Pintér Ádám

Ma este, nem sokkal 18 óra után a korábban meghirdetettek szerint a Magyar Közút Pápai Mérnöksége lezárta a Tescónál lévő körforgalmat a Celli út és Borsosgyőr irányából és látványos reflektorfényben megkezdte a csomópont körpályájának aszfaltozását. A munkálatok idejére az elkerülő út forgalmát is korlátozzák és kézi irányítással terelik a járműveket arra a félkörívre, melyen éppen nem dolgozik a finiser.

Az aszfaltozás holnap reggel 6 óráig tart majd, ma éjjel a körpályára húzzák be a 7 centiméteres kötőréteget és az 5 centiméteres kopóréteget. Mindkét réteg megépítésénél F-es, vagyis megerősített teherbírású aszfaltkeveréket használnak az építők, ezzel kívánják biztosítani, hogy a nagy tehergépjármű-forgalom miatt keletkező terhelést is sérülésmentesen, hosszú távon elbírja az új útpálya – tudtuk meg Sindler Pétertől, a Magyar Közút Pápai Mérnökségének vezetőjétől.

A ma éjszakai munka után péntek reggeltől ismét használható lesz a csomópont, de péntek 18 órától újabb aszfaltozási munka kezdődik, akkor a csatlakozóágakat építik meg, amihez szintén lezárják a Celldömölk felől és a Celli út irányából vezető utat – tájékoztatott a mérnökségvezető.

Sindler Péter hangsúlyozta, az éjszakai munkavégzéssel az volt a céljuk, hogy minél kevésbé akadályozzák a nagy forgalmú úton zajló közlekedést. Hozzátette, az ősz végi időjárás és az éjszakai lehűlés az aszfaltozást nem akadályozza, ugyanakkor gyorsítja a frissen behúzott aszfalt lehűtését, így a kötőrétegre hamarabb ráépíthetik a kopót és gyorsabban visszaadhatják a forgalomnak a körforgalmat. 

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!