Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Regionális konferencia a Kárpit Vasas Szakszervezetnél

Babos Petra | 2022.05.27.

A klímavédelem, gazdaság és az üzemi tanácsok címmel Dura Mirjam, az Érdekvédelmi Tanácsadó Szolgálat Egyesülés (ÉTOSZ) igazgatója, dr. Lajtai György és Kisgyörgy Sándor, az ÉTOSZ szakértői tartottak előadást a Vasas Szakszervezeti Szövetség Kárpit Vasas Alapszervezet regionális konferenciáján.

Dura Mirjam elmondta, a konferencián a klímavédelemről beszélgetnek. Céljuk, hogy tartsanak egy általános tájékoztatást a klímahelyzetről. Szó esett arról is, hogy a munkahelyeken az érdekképviseletek, szakszervezetek mit tehetnek azért, hogy egy vállalat klímabarát legyen.

– A vállalatok sokat tehetnek a környezetvédelemért. Lehet klímavédelmi stratégiát alkotni, green team-eket létrehozni, s a munkavállalói részről is beleszólni. Négy régióban tartunk a közeljövőben üzemi tanács napokat, hiszen nagyon fontos az üvegház hatású gázkibocsátások csökkentése, mert a globális átlaghőmérséklet emelkedése tovább nő. Ha 2030-ra nem sikerül megállítani ezt a drasztikus emelkedést, akkor 2050-re elérheti a Föld a 2,5 fokos átlaghőmérséklet-emelkedést, ami a jelenlegi civilizációra nagyon súlyos hatással lehet, akár meg is szűnhet az emberiség – tudtuk meg Dura Mirjamtól.

A Kárpit Vasas Alapszervezet rendezvényének a Huszár Közösségi Ház adott otthont, a következő program júniusban lesz.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: