Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Gyermeknap a tűzoltóságon

Babos Petra | 2022.05.29.

Május utolsó vasárnapja a katasztrófavédelemnél is a kicsikről szól, megnyíltak előttük a tűzoltóságok kapui.

A nyitás pillanatában szinte megrohamozták a gyerekek a tűzoltólaktanyát, hiszen a Nyitott szertárkapuk elnevezésű program keretében az ország valamennyi tűzoltólaktanyájának életébe betekinthetnek gyermeknap alkalmából a kicsik és nagyok. Az érdeklődők felülhetnek a járművekre, kipróbálhatják a felszereléseket, láthatnak imitált riasztást.

– Az elmúlt években a járvány miatt nem tudtuk fogadni a gyerkőcöket, azonban most újra megismerkedhetnek a tűzoltók izgalmas, nem mindennapi életével. A nap folyamán a tűzoltók több próbariasztást is tartanak, így az emeletről lecsúszó tűzoltókkal és szirénázó tűzoltóautókkal egyaránt találkozhatnak az érdeklődők – olvasható a katasztrófavédelem.hu oldalon.

Hírportálunk ottjártakor már több mint száz kisgyermek látogatott el a laktanyába, s ismerkedett meg a tűzoltók mindennapjaival.

Papp Nagy Hunor 7 éves kisfiú először járt a tűzoltóságon, ahol elmondása szerint nagyon jól érezte magát. Hunor tűzoltójelmezben érkezett a gyermeknapi programra, mivel szereti a tűzoltókat.

A 10 éves Erki Rebeka szintén először látogatott el a rendezvényre.

– Az öcsémmel beültünk az egyik tűzoltóautóba, majd körbenéztünk a laktanya területén. Nekem nagyon tetszett ez a program, hiszen jó ötlet, hogy az év egyik napján bejöhettünk, körülnézhettünk és fel is próbálhattuk a lánglovagok ruháját, sisakját, ami különleges érzés volt – mesélte Rebeka.

A tűzoltólaktanyák ingyenesen, előzetes regisztráció nélkül látogathatóak a mai napon 16 óráig.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: