Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Ülésezett a német nemzetiségi önkormányzat

Babos Petra | 2022.05.30.

Ma tartotta soron következő ülését a Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzat. A testület elfogadta a PNNÖ 2021. évi gazdálkodásról és a 2021. évi pénzügyi ellenőrzésének tapasztalatairól szóló beszámolót is.

Pillerné Fódi Ilona, a Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke az ülésen elmondta, a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata minden évben megrendezi január második szombatján, a magyarországi németek napján az országos kulturális gálát. Idén, a világjárványra tekintettel június 18-ára tették át a programot.

-A budapesti rendezvényre a Pápa környéki nemzetiségi önkormányzatok tagjai különjárattal mennek. Idén is bérelünk közösen egy buszt, s együtt utazunk fel a nívós eseményre. Ennek a költségeire 40.000 forintot különített el PNNÖ – tudtuk meg az elnöktől.

Pillerné Fódi Ilona az ülésen elmondta, a Veszprém Megyei Német Önkormányzatok Közössége készített minden megyei nemzetiségi önkormányzat részére reklám anyagot – molinót, asztali zászlót, roll up-ot – a rendezvényekre. Ezeket már átvették a régió önkormányzatai.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: