Új ágyások a Csókán

245
Fotó: HuHa

18 ezer egynyári virágot ültetett el az elmúlt hetekben a Városgondnokság a közterületi ágyásokba, a munkát április végén kezdték a Fő téren. A kertészcsapat utolsó helyszíne a Csóka liget volt, ahol teljesen új ágyásokat alakítottak ki, hiszen a múlt évi kerékpárutas beruházás miatt építési területté alakult a park és megsérültek az ágyások a két emlékkő körül.

Így most új szegélyeket alakítottak ki, melyek a Szélesvíz emlékjelnél ezúttal is a víz hullámait szimbolizálják, a Wass Albert-emlékkő körül pedig körívet alkotnak. Az ágyásokat megtöltötték virágfölddel és a máshol is látható begóniákkal, vinkákkal, szalviákkal és kakastaréjjal ültették be.

Az egynyári virágok ültetési munkája ezzel befejeződött, most még a növények pótlását kell elvégezniük, ott ahol nem eredtek meg a virágok vagy eltulajdonították őket – tudtuk meg Németh Kornéltól, a Városgondnokság kertészmérnökétől.

A kis növények folyamatos gondozást igényelnek a forróságban, két lajtoskocsi járja a várost szinte folyamatosan, hogy megfelelő mennyiségű vizet kapjon a közterületeket díszítő sok szép virág.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a szerkesztoseg(kukac)papaimediacentrum.hu címen. Megértésüket köszönjük!