Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Refis vöröskeresztes sikerek

Babos Petra | 2022.05.31.

A Pápai Református Kollégium Gimnáziuma, Művészeti Szakgimnáziuma és Diákotthona a közelmúltban két csapattal vett részt a Magyar Vöröskereszt Megyei Elsősegélynyújtó Versenyén. A középiskolás kategóriában 2. helyen, az általános iskolás kategóriában pedig 4. helyen végeztek a gimnázium diákjai.

Kerpel Péter József, az ifjúsági vöröskeresztcsoport vezetője a Médiacentrumnak elmondta, 27 éve működik ifjúsági vöröskeresztes alapszervezet a Refiben.

– Az elmúlt évek alatt a refis diákok számos sikeres versenyen és véradáson vettek részt, de gyakran szerveznek önálló gyűjtőakciókat, sőt a gyermekosztályon is jártak már Mikuláskor.  A járványhelyzet megnehezítette a felkészülést a versenyre, de a diákok igyekeztek a lehető legjobb tudásuk szerint szerepelni és bizonyítani – emelte ki Kerpel Péter József. 

– Az idei évben két csapatot indítottunk a versenyen, egy hetedikes és egy kilencedikes csoportot. A megmérettetésen különböző feladatok vártak a diákokra. Volt például olyan szituáció, hogy imitált autóbalesetnél különböző töréseket, sebeket kellett ellátniuk. A tanulóknak értesíteniük kellett a megfelelő szerveket, meg kellett tudniuk állapítani a sérüléseket és azok ellátásának sorrendjét is. A versenyen voltak játékos, vidám feladatok is – emelte ki a felkészítő tanár.

A pápai csapat tagjai elméleti ismeretben jók, többen már vizsgáztak is elsőssegélyből. A csapatépítéshez sajnos a járványhelyzet nem járult hozzá, de reméljük, egyre több versenyen, programon vehetünk részt a jövőben – zárta gondolatát az ifjúsági vöröskeresztcsoport vezetője.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: