Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Stankovics Marianna költői estje

Babos Petra | 2022.05.31.

A Jókai Kör ma tartotta soron következő összejövetelét, melyen Stankovics Marianna, a PSzC Jókai Mór Közgazdasági Technikum és Kollégium magyartanárának költői estjén vehettek részt az érdeklődők. A rendezvénynek a Jókai Mór Városi Könyvtár adott otthont.

 A költőnő a Médiacentrumnak elmondta, tízéves korában kezdte a versírást.

– A Magyar Televízióban ment a Cimbora című műsor, s oda elküldtük édesanyámmal két versemet is, s azt felolvasták a televízióban. Erre rendkívül büszkék voltunk. Aztán pár évig még írtam, majd hosszú szünet következett, s 45 éves koromban kezdtem újra a versírást – tudtuk meg az írónőtől. – A mostani verseim többsége a Magyar Műhely című folyóiratban jelent meg. Ez egy neoavantgárd lap. Az ott megjelent versek közül nem volt mindegyik neoavantgárd típusú. Vannak hagyományos verseim is. A rímeket nagyon kedvelem. A versek témájukat tekintve az emberiségről szólnak. Elavultnak tűnik, de úgy érzem, napjainkban igenis beszélni kell róla, amikor egyre sanyarúbbnak tűnik a Föld és az emberiség sorsa.

– A verseim egy része megjelent, tervezem, hogy kötet formájában is kiadom. A munkakötetnek a History 2022 címet adtam, de ez még változhat -tette hozzá  

– Tanárként úgy látom, a tanulók szeretnek verseket írni és olvasni. Magyarórákon tapasztalom, hogy például Arany balladái sok fiatalra hatnak, de többen szeretik Adyt, Tóth Árpádot is – árulta el a tanárnő, aki hozzátette, ő mindenféle verset szeret, Nagy Lászlótól Kányádi Sándoron át Váradi Szabolcsig.

Stankovics Mariannával dr. Hodásziné Pingitzer Andrea magyartanár beszélgetett. A rendezvényen a versekből is kaphattak ízelítőt a megjelentek, hiszen Sz. Juhász Klára, Szelestey Éva és Rozgonyiné Csepregi Annamária magyartanárok olvastak fel a költeményekből.


  • Friss hírünk
    Videó
    Pápa TV híradó

    Híradó 2024.04.25.

    A legfontosabb hírek a városból.

    Elolvasom »
    Követés:



Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: