Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
SPORT

Négyszáz diák szerepelt a Munkácsy tornaünnepélyén

Haraszti Gábor | 2022.05.31.

A Városi Sportcsarnok adott otthont a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola tornaünnepélyének, melyet legutóbb négy éve, 2018-ban rendeztek meg. Az ünnepélyen tizenhét műsorszámot láthattak a hozzátartozók.

Hagyomány az intézményben, hogy kétévente látványos produkciókkal örvendeztetik meg a családtagokat a diákok, 2020-ban sajnos a koronavírus-járvány miatt elmaradt a több száz tanulót megmozgató esemény, idén viszont nem volt akadálya annak, hogy a nyolc évfolyam a nagyközönség elé lépjen.

A megjelenteket Ferenczi Kálmán intézményvezető köszöntötte, aki beszédében úgy fogalmazott, a tavaszi szünetet követően mindig különleges hangulat lengi körbe az iskolát, hiszen megkezdődik a gyakorlás az ünnepélyre.

– Ilyenkor a tornateremből, a konditeremből, az osztálytermekből lázas készülődés zaja töri meg a tanórák csendjét. A próbáknak vége, a gyerekek izgalma mostanra a tetőpontra hágott. Iskolánk 530 tanulójából közel 400-an vesznek részt a rendezvényen és egy kis ízelítőt adnak testneveléstantárgyi tudásukból. A feszített tanmenet mellett a pedagógusoktól és a diákoktól komoly többletmunkát igényelt a felkészülés, de mindenki szívesen vett részt a felkészülésben, mert ezeknek a plusz óráknak az egészséges életmódra nevelésben, az általános fizikai állóképesség megalapozásában jótékony hatását látjuk – emelte ki az intézményvezető.

Az ünnepélyes megnyitót követően a nyolcadik évfolyamosok keringőjével indult a délután, mely során küzdőtérre léptek a légtornászok, volt ingafutás, törpök tánca, aerobic, váltóverseny és flashmob is. A diákok egyik felkészítője, Oroszvári Péter a két és fél órás műsor után elmondta, sokat készültek a gyerekekkel a napra, igyekeztek minél változatosabb programot összeállítani.

– A mai esemény célja egyrészt a hagyományőrzés volt, hiszen több évtizedes múltra tekint vissza az ünnepélyünk, másrészt szerettük volna, ha a diákjaink minél több oldalukat meg tudják mutatni. Hónapok óta készültünk a mai napra, a kollégák kitalálták, megtervezték, beszerezték a kellékeket, betanították a műsorszámot, a gyerekek előtt is le a kalappal, hiszen több fronton is helyt kellett állniuk, de szorgalmasan gyakoroltak és ennek meg is lett a gyümölcse. Voltak hagyományos produkcióink, de voltak új elemek is, ilyen volt például a flashmob, amit nagyon jól fogadott a közönség. Nem véletlenül kezdtünk a keringővel, sajnos ezt a diákok a februári szülők-nevelők bálján nem tudták bemutatni, mert elmaradt, de most megtehették, sőt még a szülőkkel is táncolhattak néhány percen keresztül. Örülök, hogy nem láttam üres széket, nem túlzás, hogy egy gombostűt sem lehetett leejteni a lelátókon, ez is azt bizonyítja, hogy volt értelme a sok munkának.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: